Sreshti-s-jivotniИК Колибри издаде ново заглавие от уважавания британски писател, естествоизпитател и природозащитник Джералд Даръл – „Срещи с животни“

„Винаги съм се изненадвал как по цял свят хората не обръщат и капка внимание на заобикалящата ги фауна.“ Така започва „Срещи с животни“ (превод: Венцислав К. Венков; стр. 208, цена: 14 лв.), която излиза за пръв път на български език, но ще очарова читателя, защото авторът остава верен на своята мисия и на искрящото си чувство за комизъм. Заедно с Даръл ще примирате от умиление пред майчинските инстинкти на стоножката и ще научите любопитни факти за… лигавия плужек. Писателят отново разказва за приключенията си по време на пътуванията по света и за особеностите на средностатистическия тропически лес, но в тази книга се е постарал да категоризира животните и да ги систематизира по свой, неподражаем начин.

Джералд Даръл (1925-1995) е популярен писател и естествоизпитател, роден в Индия, известен като основател на Джърсейския тръст за защита на дивите животни (впоследствие наречен на негово име) и на Джърсейската зоологическа градина. След първата си експедиция в Африка през 1947 г. той посещава Парагвай, Аржентина, Сиера Леоне, Мексико, Мавриций и Мадагаскар, участва и в телевизионни предавания, в които споделя преживяванията си в Австралия и Нова Зеландия. До 1995 г. Даръл създава общо двайсетина книги, постигнали невероятен успех заради интересната тематика и свежото чувство за хумор. През последните години „Колибри“ издаде и „Птици, зверове и роднини“ и „Излетът и други подобни дандании“. За заслугите си към естествените науки писателят е носител на Ордена на Британската империя.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here