С любезното съдействие на телевизия Boomerang, ние от www.cineboom.eu ще ви представим в две части едно специално интервю с Джефри Де Грандис, продуцент на премиерния за телевизията сериал „Дороти и магьосникът от Оз“.

Дороти и магьосникът от Оз

Сериалът е базиран на класическата поредица от книги на Л. Франк Баум. Действието се развива малко след като Дороти и нейните приятели побеждават Злата вещица от Запада. Следвайки оригиналната история, Кралица Озма назначава Дороти за принцеса на Емералд Сити, а тя се оказва родена за ролята и се справя с кралските си задължения с ентусиазъм и смелост.

Това обаче е много голяма отговорност, защото страната Оз е доста хаотична. Има вещици, летящи маймуни и цяла менажерия от мистични създания. Често магията попада в неподходящи ръце и тогава се включва Дороти. Като принцеса на Емералд Сити тя се чувства отговорна и се опитва да наложи контрол над хаоса. Дороти обожава да разкрива кой магически човек, място или пък нещо друго причинява пакостите в Оз и след  това дава всичко от себе си да ги спре.

Премиерата на сериала е на 16 октомври от 20:35 часа по Boomerang.

Джефри Де Грандис

Джефри Де Грандис е продуцент на „Дороти и Магьосникът от Оз“. Роден е на 1 декември 1957 г. в Колтс Нек, Ню Джърси. Той е американски режисьор и продуцент на анимационни филми.  Учи анимация в Калифорнийския институт по изкуствата. Първият му голям пробив е работата му за филма Stay Tuned от 1992 г., а първата му телевизионна анимация е „Рен и Стимпи“.

Работил е още по „Бог, Дяволът и Боб“ (продуцент), „Туунсилвания“ (продуцент), “Shnookums и Meat Funny Cartoon Show” (режисьор и копродуцент с Бил Коп), „Джак, лудият пират“ (режисьор) и „Аниманиаци“ (режисьор).

Джефри, по какво си приличат любимият ни класически филм „Магьосникът от Оз“ и новият сериал, който стартира по Boomerang?

Новият сериал „Дороти и Магьосникът от Оз“, се базира на 14-те романа на Л. Франк Баум и филма от 1939 г. „Магьосникът от Оз“. Родителите и децата, които са гледали филма и са чели книгите, ще разпознаят елементи и от двете. Искахме да вдъхнем живот на романите на Л. Франк Баум с това шоу и да представим на публиката ни нови герои, нови злодеи и нови земи, за които авторът пише в книгата си. Наистина сме горди, че този сериал предлага на аудиторията цялостното преживяване „Дороти и Магьосникът от Оз“.

Продължи да четеш на следващата страница!

Вашият коментар