След изключителна кариера пред и зад камерата, носителката на Оскар Джоди Фостър ни показа, че има най-милите очи в Холивуд. В последно време, тя режисира епизоди от поредици на Netflix, като „Къща от карти“, „Orange is the New Black“ и „Black Mirror“. Това определено е скок за жена, стартирала кариерата си на режисьор в киното. Но има нещо, което тя НИКОГА не би режисирала- високобюджетен филм за супергерой. Фостър смята, че тези филми сами са се закопали и тя обяснява защо:

Ходенето на кино се превърна в ходене на увеселителен парк. Студията правят лошо съдържание, за да се харесат на масите и акционерите. Това пропуква пазара. Да – получаваш най-добрата възвращаемост, но променяш пазара, създаваш лоши навици у зрителите в САЩ и по света. Аз НЕ ЖЕЛАЯ да снимам $200 млн. филм за супергерои!

Основните и притеснения са това, че тези филми НЕ СА толкова добри, колкото нискобюджетните, създадени в артистично-приятелски условия. И докато тези филми продължават да правят пари, студията ще продължават да ги правят. Филмовия бизнес, продължава да бъде движен от печалбата. По този начин това влияе върху пазара, като цяло. Пазар за малки филми, като „Call me by your name“ или „Disaster Artist“- няма! Изключения се появяват единствено в края на годината по време на престижния квалификационен сезон за кино наградите.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here