Вижте кой спечели копие на „Диваци“ от Месец на книгата 2- Филмови адаптации, ТОЧНО ТУК!

Cover_Divaci.inddИздателство „Интенс“ представя „Диваци“  на Дон Уинслоу

Книга в Топ 10 на New York Times, Entertainment Weekly и Chicago Sun-Times

Истинско откровение! Съвременните Буч Касиди и Сънданс Кид! – Стивън Кинг

Свиреп и внушителен трилър с неочаквани сюжетни обрати. Посветен на омразата, жестокостта, човешката алчност и… странните лица на любовта. – San Franciscko Chronicle

Дон Уинслоу – този върховен майстор на трилъри, ни предлага зашеметяващо забавление. Диваци е изумително съчетание от преливащ с адреналин съспенс и почти документална хроника на съвременните нарковойни. Заплетен пъзел от емоции и действия, с динамична фабула и интригуващо развитие на персонажите. Изпълнено с тръпка странстване през тъмната страна на войната с наркобароните – провокативно, чувствено и странно забавно.

Бен – богат предприемач от Лагуна Бийч, мирен, отдаден на благотворителност, и най-близкият му приятел Чон, бивш морски тюлен и наемник, развиват успешен бизнес – отглеждат суперкачествена марихуана, като извличат огромни печалби от лоялните си клиенти. И двамата са влюбени в красавицата Офелия.

Животът в южнокалифорнийското градче е идиличен… докато мексиканският картел Баха не решава да им наложи сътрудничество с него, след като отвлича любимата им.

Но безпощадната шефка на картела Елена и жестокият изпълнител на мокрите й поръчки Ладо подценяват неразрушимата връзка между тримата приятели. Подпомагани неохотно и с увъртания от корумпиран служител на Агенцията за борба с наркотиците, Бен и Чон повеждат наглед обречена война срещу картела. Така започва серия от акции и маневри с висок залог и свирепа битка за надмощие.

Оливър Стоун споделя, че леко загадъчният и доста нестандартен изказ го е привлякъл да екранизира книгата със звезди като Салма Хайек, Бенисио дел Торо, Джон Траволта, Тейлър Кич, Еърън Джонсън, Блейк Лайвли, Емил Хирш, Демиан Бичир.

Дон Уинслоу, бивш частен детектив и консултант, е автор на шестнайсет романа, между които Патрул на зазоряване, Зимата на Франки Машината, Силата на кучето, Огън и живот в Калифорния, Животът и смъртта на Боби Зи. Живее в Южна Калифорния.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here