Спасяване на диви мечки

От събота, 3 февруари, в 16:00

Брой епизоди: 12 x 30 мин.
Жанр: Природа/ документалистика
Оригинално заглавие: Wild Bear Rescue

Мисията на живота им е спасяването на гладните и уплашени осиротели мечета, отглеждането им, докато могат да оцелеят сами и пускането им обратно в дивата природа.

Семейство Ланджънс в Северна Британска Колумбия ръководи един от най-оживените рехабилитационни центрове за мечки. Те са единствените хора в света, които имат лиценз да отглеждат и освобождават мечки гризли. Всеки епизод показва невероятната дива природа и живота в приюта „Северно сияние“.

Всяка година семейството спасява и отглежда дузина осиротели черни мечета, малки мечки гризли и бели мечета кермоде, докато са готови да излязат в дивата природа на следващата пролет.

Супер-ветеринар превзема екрана

От понеделник, 5 февруари, в 15:30

Да видим уменията и новаторството на „Супер-ветеринар“!
Всеки ден от работната седмица следваме д-р Ноел Фицпатрик и екипа му във „Фицпатрик Рифърълс“, споделяйки победите и пораженията на работата във ветеринарна клиника. Всички сезони на специалните издания на „Супер-ветеринар“ и „Супер-ветеринарна бионика“.

Супер-ветеринар

От понеделник, 5 февруари, в 15:30

Сезон: 5
Брой епизоди: 20 x 60 мин.
Жанр: За животните/ документалистика
Оригинално заглавие: The Supervet

Свръхмодерната ветеринарна болница издига животоспасяващата грижа за четириногите любимци на съвсем друго ниво. „Фицпатрик Рифърълс“ е последен шанс за най-болните и пострадали животни във Великобритания.

С две хиляди нови случая всеки месец – от зайци със счупени крака до кучета с рак, „Фицпатрик Рифърълс“ е една от най-големите и известни ветеринарни клиники в света. Всяко животно, прието в болницата, е заобиколено от обичащи го и тревожещи се за него хора.

Очарователният и остроумен хирург Ноел Фицпатрик ръководи екип от 100 медицински сестри, физиотерапевти и хидротерапевти. С многобройни операционни зали, басейн за рехабилитация и отделение по радиология, нивото на медицинска грижа би удовлетворило и най-претенциозните пациенти.

„Супер-ветеринар“ проследява Ноел и екипа му в продължение на няколко месеца. От френски булдог, който се учи да ходи отново, до куче, на което са вградени метални пръчки в краката, поредицата е пълна с най-необичайните ветеринарни случаи и множество радостни собственици, които преди идването си са били изоставили всяка надежда.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here