Дигитални версии на Grand Moff Tarkin и младата принцеса Лея

Дигитални версии на Grand Moff Tarkin и младата принцеса Лея използвани в „Rogue One: История от Междузвездни войни“ бяха смущаващи и притеснителни за някои фенове. Но тази технология е вече на почти 2г. и се подобрява постоянно. Следващия път, когато герой бива дигитално добавен в „Междузвездни войни филм“ ще бъде почти невъзможно да установите разликата. И не много напред в бъдещето- разграничаването ще бъде НЕВЪЗМОЖНО. Скоро Lucasfilm и Disney ще имат възможността да създадат изцяло нов Междузвездни войни филм, включващ младите Хан Соло, Люк Скайуокър и принцеса Лея, с практически ефекти около тях. Това ще бъде възможно дори за Кари Фишър. Lucasfilm потвърдиха, че разполагат с дигитални копия на всички възрастни и млади актьори от поредицата.

Невероятно нали? До сега тези дигитални клонинги са използвани рядко и са били смесвани с реални изпълнения на актьорите. Целта винаги е да се създадат невъзможно за заснемане или прекалено скъпи за реално заснемане кадри. Виждали сме това с Tarkin и прицесата в „Rogue One: История от междузвездни войни“. Виждали сме го дори в „Последните джедаи“ въпреки, че може би не сте си дали сметка какво сте гледали.

 Специалиста по визуалните ефекти в „Последните джедаи“ Бен Морс потвърди, че пазят база данни с дигитални клонинги на актьорите, за употреба по време на създаването на ВСЕКИ филм от поредицата. Това би могло да се използва за манипулиране дори на някого, като Елдън Ехренрич и неговото изпълнение на младия Хан Соло в следващия „Соло: История от междузвездни войни“. Причината- за да се насложат леки черти от Харисън Форд върху него. Все още не е потвърдено, че се е случило. Но е възможно. Морис споделя още:

Ние винаги ще сканираме (дигитално) всички главни актьори във филмите. Не знаем дали ще ни трябват. Не го правим целенасочено за архивни цели. Това е за бъдещи препратки.

… засмукана в космоса…

Един от случаите, когато е било нужно в „Последните джедаи“ е сцената с принцеса Лея и „полетът“ в открития космос.  Сцената е снимана, докато Кари е все още жива. Но момента на засмукването и в космоса е наложил добавяне на допълнителни елементи.

Докато е засмукана в космосна е дигитална Лея. Приближавайки се към нея, всичко е истинската Кари.

Дигиталният аниматор Стивън Алпин споделя още детайли по това КАК се случват нещата. Защо е било необходимо. Снимането на сцената е щяло да бъде изключително скъпо. И без това цялото приключение до онзи момент вече е било супер скъпо. Нека добавим, че сцената е във вакума на открития космос. Нещата стават невъзможни за заснемане.

Очаквайте скоро втора част от обзорната ни статия.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here