static1-squarespaceДисни са започнали работа по собствен игрален филм, базираш на романа „Дон Кихот де ла Манча“. За написване на сценарият, студиото са наели Били Рей, който последно работи по филмите „Игрите на глада“ („The Hunger Games“) и „Капитан Филипс“ („Captain Phillips“).

Планът им е да превърнат класическата история, написана от Мигел де Сервантес в диво фантастично забавление, в стила на поредицата „Карибски пирати“. Само остава да поканят и Джони Деп за главната роля.

Историята на дон Кихот разказва за „приключенията на испанския идалго дон Кихот и неговия оръженосец – Санчо Панса. Алонсо Кихано е един обикновен благородник, вманиачен в четенето на рицарски истории и книги. Неговите приятели и роднини го вземат за луд, когато ненадейно главният герой променя името си на дон Кихот и се самопровъзгласява за рицар. Дон Кихот поема на път из земите на тогавашна Испания, яхнал своята кранта – коня Росинант, за да изобличава злото и да защитава бедните и нещастните от неправдите.“

Няма съмнение за да предприемат този си ход, от Дисти се надяват филма да се превърне в нова голяма поредица, от която да припечелят заради многото ѝ продължения, но определено очакваме проекта, тъй като в него има потенциал и знаем, че историята може да бъде разказана по интерес начин.

Вашият коментар