dobriqt velikan bg posterИзминалите няколко месеца бяха доста изпълнени със семейните филми на Дисни, започвайки с мартенските хитове „Зоотрополис“ („Zootropolis“), „Кунг-Фу Панда 3“ („Kung Fu Panda 3“), та стигайки до носещият есента „Добрият великан“ („The BFG“), който явно ще бъде най-добрият в жанра за филмовото студио. С режисьор като Стивън Спилбърг, който претворява фантастичната детска книга на Роалд Дал, на големият екран, може да се очаква доста.

Ние можем да Ви насочим към какво да очаквате от филма от страна на неговите ефекти и цялостно усещане по време на прожекцията му в киното, ако все още се чудите къде да го гледате и какви пари искате да отделите за него. Преценете сами.

Вписват ли се 3D ефектите? – 5 от 5 точки

Колкото по-странна е историята на един филм, толкова повече 3D ефекти може да побере тя, а при точно този разказ за момиченце и нейният 8 метров приятел гигант, може да очакваме доста фантастични и необикновени елементи. Филмът по книга, използва страшно много 3D ефекти, като в същото време зрителя ги чувства сякаш реални, заради скъпите и най-нови технологии, използвани от Спилбърг.

Планиране и усилия – 5 от 5 точки

Макар че 3D-то на „Добрият великан“ е добавено в пост-продукцията, хората отговорни за него са дали всичко от себе си, за да получим най-доброто на което технологията е способна. Всеки 3D ефект, който е можело да бъде създаден е във филма и стои по-добър начин. Дори и в най-простичките сцени, в които има някаква дълбочина, ще Ви направят впечатление. .

Ефект „Отвъд екрана“ – 3 от 5 точки

Имаме все пак забележки по ефектите на „Добрият великан“. Много от новите филми явно са се отказали от идеята да използват ефекта „Отвъд екрана“, за да излезе нещо извън очертанията на самата картина, и този филм също не се разграничава от повечето нови заглавия. Пропуснати са някои моменти за вмъкването на този интересен ефект, особено в сцената с ловенето на сънища, но за това и оценката ни тук е леко занижена.

Дълбочина на 3D ефектите – 5 от 5 точки

За сметка на това, дълбочината е доста добре изразена. При същата тази сцена, спомената в предната категория, сънищата може и да не излитат отвъд екрана, но пък могат да летят зад героите. Друго нещо е и разделянето на великаните, които са почти винаги на заден план и хората, които са представени на преден план.

Грижа за здравето – 4 от 5 точки

Общо взето не бива да се притеснявате за очите си, защото в „Добрият великан“ няма толкова хаотични сцени в които да затрудните зрението си. Само в началото на филма, когато виждаме от първо лице, как великана открадва Софи и я води в своят дом, сцената се развива доста бързо, като имаме и вертикално и хоризонтално люлеене от негова страна, но това трае само няколко секунди и след това всичко е свършило и сцените са доста стабилизирани.

Крайна оценка – 22 от 25 възможни точкиBFG teaser poster

Като цяло, доста от работата по „Добрият великан“ извлича максимума от 3D технологията. Със сигурност във филма има много какво да се види на 3D, а ниие се надяваме да не сте пропуснали да го видите на кино по този начин.
Кликнете тук, за видите и всички останали наши препоръки „На 3D или НЕ?!“

Вашият коментар