Good Dino BG 2Уолт Дисни пуснаха новото си анимационно бижу и по родните екрани, тази седмица. Първите реакции не бяха толкова въодушевени, за разлика от хитът им от по-рано тази година „Отвътре навън“. За онези от вас, които все пак са решили да заведат малчуганите на кино, ние сме тук да посъветваме, в случай че можете да избирате. Дали да отидете на 3D прожекция или да спестите някой и друг лев, за да посетите 2D такава?

„Добрият динозавър“ е толкова красив, цветен и жив, че чак се замисляме за безбрежното изящество и непреклонност на планетата Земя. Планините в далечината, изобилната вода са толкова истински, че ви се иска да хвърлите дрехите и да се потопите в нея. Но освен красотите, филмът показва и това, колко брутална може да бъде природата. Да анимационен динозавър се разхожда наоколо, но това нито за миг не се превръща в стъпка назад и филмът се вписва идеално, изпитвайки неистова нужда от едно качествено 3D.Good Dino BG 3

Когато решиха, че филмът ще бъде триизмерен, PIXAR впрегнаха всичките си усилия, за да го направят максимално ярък, с дълбоки образи и много моменти, които да създават ефекта „Отвъд екрана“. Екипи на студиото обикалят северните части на континента за да проучат релефа, водопадите и др. за да ги пресъздадат максимално идентично във филма в последствие. Благодарение на тези усилия, филмът успява да увлече зрителя в себе си, въпреки плоската история на моменти…..

За всеобща изненада, анимацията така и не използва ефектът „отвъд екрана“ въпреки възможностите, които има. При представянето на героя, ефектът е на лице, но след това освен малко дъжд, прах и тук там някой друг едва забележим елемент, ефектът почти отсъства.

За сметка на това дълбочината на образите е докосваща и внушителна. Докато действието се развива във фермата, светът е малък и тесен, но щом главния герой …. започва да броди по откритите пространства на планетата, кино екранът се превръща в прозорец към един друг свят и дълбочината на образите и пространствата, започва да става необятна за простото, човешко око.

Good Dino BGФилмът е изключителен от към цветната си палитра- когато трябва да бъде ярък- той блести и искри със силата на цветовете на Земята. Когато трябва да бъде мрачен и ужасяващ, той поставя една мрачна завеса и се превръща точно в това. Но не цялата му яркост, а красотите, които разстила пред очите ни и особено един залез, са истинската душа на „Добрият динозавър“.

Филмът е добре фокусиран, с ясна и чиста отправна точка. Балансът е премерен и рисковете от мигрена, главоболие или главозамайване въпреки екшън епизодите ОТСЪСТВА.

ТОЧКИ:

Вписва ли се ?: 5/5

Плануване и усилия: 5/5

Ефект „Отвъд екрана“: 3/5

Дълбочина на образите: 5/5

Яркост: 5/5

Здраве: 5/5

Общо: 28 от 30 възможни точки

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here