doctor-strange-bg-2Феновете на Марвел се запътват отново към кината. Най-новият скъпоценен камък на кино-вселената на един от двата най-популярни комиксови гиганта е вече по родните екрани и неговото име е „Доктор Стрейндж“ („Doctor Strange“)! А може би имате колебания, дали да го гледате на 3D/IMAX 3D/4DX/Luxe или просто да изчакате за дигиталното копие и да му се насладите в домашни условия? Може би преди да го бяхме гледали на голям екран, щяхме да Ви препоръчаме да го гледате вкъщи, съдейки по последните заглавия на студиото и поради факта, че 3D ефектите в тези филми най-често бяха използвани за да ни вземат пари за по-скъп билет на касата, то този път от Марвел, не ни разочароваха – дори напротив. Силният и въздействащ операторски стил ни хвърля в едно пътуване, в което главната роля е поверена на Бенедикт Къмбърбач, който поднася изненада след изненада в кариерата си и ни кара да искаме да го гледаме навсякъде и колкото може повече. Мистичният му образ в този филм е неврохирурга д-р Стивън Стрейндж и със сигурност, ако не го гледате на кино веднага, ще изпуснете страшно забавление!

Това за което ще говорим днес, е не това дали сме фенове на Къмбърбач или не, а това какви са триизмерните обещания, които може да очаквате от „Доктор Стрейндж“, за да прецените сами как да гледате точно филма.

doktor streindj bg posterВписва ли се? – 5 от 5 точки

Във този филм по комикс, в който главният сюжет е изпълнен с магии, преминаване през времето и пространството от една в друга вселена, няма как 3D-то да не е прекрасно допълнение към самото преживяване, а създателите на „Доктор Стрейндж“ не са хабили сили и бюджет, защото филма се нарежда сред най-добре изглеждащите филми по комикси.

Плануване и усилия – 5 от 5 точки

Марвел са обърнали внимание на критиките към предишните им заглавия, относно 3D презентации, защото очевидно са отделили доста време както за 3D, така и IMAX формата на „Доктор Стрейндж“. Самият филм е специално форматиран за да запълни целия екран IMAX, но и е преконвентиран внимателно в третото измерение, което допринася за съществено по-добро качеството , при гледането на филма на големия екран.

doctor_strange_ver14Ефект „Отвъд екрана“ – 4 от 5 точки

По време на филма има доста летящи обекти, а те могат да бъдат сложени към групата с доказателства, за това колко са израснали в 3D сферата Марвел. По-специално,  може да говорим за сцената с катастрофата в самото начало на филма и самите отломки, които „летят“ към зрителите. Също така, някои сцени с природа, сняг, дъжд, а дори и аурите на различните герои се открояват доста блестящо.

Дълбочина на образите – 5 от 5 точки

За тези от вас, които ценят дълбочината на фона , то „Доктор Стрейндж“ е точният филм за вас! При абсолютно всички невероятни моменти, който минават границите на времето и пространството, но и при тези в нашата реалност, са направени така, че да оживеят пред очите ни и това е точно благодарение на изключително впечатляващата илюзия за дълбочини. Гледането на една трансформираща се сграда е нещо което ще ви захласне и ще ви хареса, но когато цели небостъргачи и цели градове все едно се преместват и правят пейзажа друг, това просто няма как да не наречем красота, при все че е направено с какво майсторство и реализъм.

doctor_strange_ver13Яркост на екрана – 3 от 5 точки

Във филма има доста ярки палитри цветове, които изпълват и комиксите на художника Стив Дитко за героя и няма да бъдете разочаровани. Все пак, това, което ни е разочаровало доста пъти, само при 3D лентите е самата яркост на картината. Има и вариация на този аспект, като филма не е тъмен през цялото време, но е възможно във вашето кино да има такъв проблем.

Крайна оценка – 22 от 25 възможни точки

Ако сте се чудили за някой филм, дали трябва да се гледа на 3D, то това със сигурност е „Доктор Стрейндж“. Марвел подобрява своята 3D презентация до ново ниво и въпреки че има и елементи, които не взети под внимание, то те не са толкова значими за доброто преживяване. Не се колебайте да закупите 3D/IMAX 3D/4DX/Luxe билет, ако сте фен на комикс филмите и сте решили да гледате и този филм.

Кликнете тук, за видите и всички останали филми и нашите препоръки „На 3D или НЕ?!“

Вашият коментар