Нашият администратор Димитър Кръстев от Благоевград споделя своите преживявания от пътешествието му до Юнивърсъл Сити, ХОЛИВУД и Юнивърсъл студиос!


Холивуд е едно много странно място! Ако попитате някой какво включва Холивуд, едва ли ще ви даде конкретен отговор. Наближавайки района,  който се приема за ХОЛИВУД, все по-честичко изплуват табелки с надписа на района. Не издържах и щракнах една:Това което знаех за Юнивърсъл Студиос и Юнивърсъл сити преди да ги посетя, беше че едното предшества другото, че Юнивърсъл студиос има най-голямият атракционен парк в СВЕТА и че просто ТРЯБВА да отида там! Разхождайки се през Юнивърсъл сити оставаш с впечатлението че си на пазар. От двете страни на алеята по която се движиш са натъпкани врата до врата всевъзможни магазини с ефектни витрини, филмови герои и какво ли не! Не удържах на изкушението и се щракнах пред един от многото кино салони под Хълк:


 

Освен магазините с ефектните витрини, с я разбита кола, стърчаща на полувина над вратата или космическа совалка, катастрофирала във витрината на магазина или цели коли од NASCAR, закачени вертикална над гигантската входна врата на магазина, тук таме се промъква и КИНГ КОНГ висящ от тавана на една сграда, кигантската китара на „Hard Rock cafe“ на импровизирания площад и какво ли още не.  Но колкото и да ви говоря за UNIVERSAL CITY, просто ще ви описвам магазини, магазини и… магазини.  Нека ви разкажа, какво в същност е UNIVERSAL CITY в снимки:

 

 

 

Веднъж достигайки до входа на атракционниа парк се изправяте пред ГИГАНТСКИЯ световноизвестен глобус на UNIVERSAL STUDIOUS, разбира се не пропускам възможността да се щракна заедно с приятелите ми и пред него:

 

 

Малко след глобуса, преди самият вход на атракционния парк на UNIVERSAL STUDIOS ни посреща гигантски червен килим, ограден със златни колчета, след който е ВХОДЪТ! Е как да не го увоковечи човек и него:

 

 

 

След което влязахме в атракционния парк и още на входа…..

 

 

Очаквайте следващата седмица, когато ще влезем в UNIVERSAL STUDIOS, атракционният парк и там ще видим реката на Джурасик парк, пирамидата на МУМИЯТА, Мистерия Лейн и къщите на „Отчаяните съпруги“, мотиви от „Кинг Конг“ на Питър Джаксън,  цяло експозе на колите от поредицата „Бързи и Яростни“, мотора на Арнолд Шварценегер от „Терминатор 2“ и още много, много други! До следващия път!

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here