Cover-Spetsialni-ryzkiПод знака на ИК Колибри излезе от печат една от най-завладяващите и правдиви истории на Дъглас Кенеди – „Специални връзки”!

За „Специални връзки“ (превод: Надя Баева, 480 стр., цена: 20 лв.) Сара Сандс от „Дейли Телеграф” написа: „Трудно ми е да се сетя за по-обсебващ роман”. Колкото до Сали Гудчайлд, главната героиня на този разказ, тя е всичко, което бихте очаквали от една 37-годишна американска журналистка – независима, амбициозна и волева. До момента, в който не среща Тони Хобс, английски кореспондент на работа в Кайро. От тяхната страстна, смущаваща авантюра Сали излиза омъжена и бременна. Но животът в Лондон налага далеч по-сериозно приспособяване, отколкото двамата с Тони някога са си представяли.

Дъглас Кенеди е уважаван както от широката публика, така и от критиката, и се нарежда сред най-изобретателните автори на психологически трилъри в света. Известен е като любимец на френските читатели – през април 2007 г. става Кавалер на Ордена на литературата и изкуството, най-високото професионално отличие във Франция. Ключова тема на романите му са абсурдите на лъскавия, псевдоцивилизован свят, неведомите подземия на човешката същност, парадоксалната близост между ежедневното и опасното, между патологията и нормалността. Сред най-впечатляващите му творби се нареждат още: „Моментът“,Живот назаем“, „Пет дни“ и „Сделката“.

Дъглас Кенеди ще бъде специален гост на първия кино-литературен фестивал CineLibri на 9 и 10 ноември! Той лично ще открие прожекциите на трилъра „Живот назаем”, създаден въз основа на култовия роман. Повече информация за филмовите събития в рамките на фестивала ще намерите на www.cinelibri.com и https://www.facebook.com/CineLibri.logo_highres

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here