BG_Cover.inddВтората книга за Юлисес Мур приканва читателите да надникнат в „Дюкянът на забравените карти”

„Дюкянът на забравените карти”, дългоочакваното продължение на „Вратата на времето”, излиза на 2 септември. Романът ще увлече младите читатели да се потопят още по-надълбоко в мистерията на Юлисес Мур. Ще ги срещне отново с близнаците Джулия и Джейсън и техния приятел Рик и ще ги отведе на едно незабравимо пътешествие в древен Египет. Красивото оформление и чудесните илюстрации, дело на италианския художник Якопо Бруно, ще превърнат историята и този път във вълнуващо и незабравимо изживяване.

„Дюкянът на забравените карти” ще откриете в книжарниците в цялата страна на цена от 9,90 лв.

Дюкянът на забравените карти

В първата книга за Юлисес Мур Джейсън, Джулия и Рик разкриха една от тайните на Вила Арго – Вратата на времето. Сега, пристъпяйки през прага й, те се озовават в древен Египет, земя на лабиринти, тайни и загадки. Но когато проходът ненадейно се срутва около тях, децата се разделят. Джулия се оказва обратно в настоящето и във Вило Арго, а вратата е здраво заключена зад нея. Джейсън и Рик са заклещени в миналото и има само един начин да се приберат у дома. Двамата ще трябва да открият отдавна загубената карта на Килмор Коув, скрита някъде из миналото. Но къде? За да се справят със задачата, Джейсън и Рик ще трябва да разплетат още много загадки, оставени от енигматичния Юлисес Мур. Не след дълго двамата откриват, че не са единствените пътешественици от бъдещето в търсене на мистериозната карта. Подлата Обливия Нютън и верният й слуга Манфред са по петите им, а залозите са по-високи от всякога… Дали Джейсън и Рик ще открият първи картата на Килмор Коув? Ще узнаете от романа „Дюкянът на забравените карти”!

Отзивите

Поредицата, която разбулва тайната на Юлисес Мур, започва да излиза през 2004 г. в Италия. Превръща се в безспорен бестселър с близо 2 милиона продадени екземпляра, преведена на 24 езика, сред които английски, френски, немски, испански, руски, корейски, китайски и японски.

В България „Вратата на времето”, първата книга за Юлисес Мур, се появи на книжния пазар на 10 юни 2013 г. и бързо спечели верни фенове. Младите читатели ще останат очаровани и от продължението на романа – „Дюкянът на забравените карти”. И в тази книга ги очакват много заплетени тайни и загадки, екшън и приключения. Изумително красивият дизайн на корицата и оригинално поднесеното съдържание ще допадне както на момчетата, така и на момичетата, почитатели на приключенията.

Авторът

Самоличността на Юлисес Мур продължава да бъде загадка. Записките му, които проследяват приключенията на Джейсън, Джулия и Рик, са открити и предадени за публикуване от италианския коренспондент Пиердоменико Бакаларио. Мистерията на Юлисес Мур предстои да бъде разбулена…

Още информация за „Дюкянът на забравените карти” ще откриете и в интернет на адрес egmontbulgaria.com/ulyssesmoore.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here