Carrie_PosterДве от най-атрактивните женски имена в списъка с холивудски актриси споделят любопитни подробности около участието си във внушителната екранизация на бестселъра КЕРИ по Стивън Кинг. Джулиан Мур и Клоуи Грейс Мориц са в центъра на смразяващия психотрилър, който ще завладее киносалоните тази есен. Нов поглед към зловещата вселена на семейство Уайт дава второто видео към продукцията, което разкрива част от най-впечатляващите сцени от филма. Огнени стихии, мощни експлозии и зрелищни телекинетични ефекти ще разтърсят зрителите пред големия екран, осмелили се да се докоснат до света на две жени, отхвърлени от обществото заради неспособността им да се впишат в неговите норми и изисквания.

Джулиан Мур, която се спряга като една от потенциалните актриси за участие в третия и четвъртия филм от поредицата „Игрите на глада“, влиза в ролята на самотна фанатична майка, обсебена от религиозни мисли и ограничения. За филма и героинята си Маргарет Уайт, която пресъздава в КЕРИ, пред Entertainment Weekly тя коментира: „Това е жена с очевидно психично разстройство. Най-тъжното в случая според мен е, че заради тази болест едно невинно дете е в плен на човек със сериозно заболяване. И тук на преден план излиза връзката между майка и дъщеря. Искахме да покажем тази връзка като максимално значима, независимо че е ужасна и разрушителна“.

Chloe Moretz

Другата звездна дама в продукцията – младата и талантлива Клоуи Грейс Мориц – признава в интервю за списание Nylon, че участието в КЕРИ е едно от най-хубавите преживявания в живота й: „Постарах се да играя по начин, който никога досега не съм опитвала. Аз съм от онзи тип актьори, които обикновено много бързо излизат от състояние, след като са играли в сцена, в която са плакали и дори се смея и шегувам. Но в КЕРИ опитах да остана в образ и да съм в мрачно настроение през цялото време.“, коментира Клоуи. „Докато течаха снимките с режисора и актьорите, бях Кери през цялото време. Това беше едно от най-хубавите преживявания в живота ми, но също така и едно от най-мрачните. Страх ме е да видя филма, защото в него съм по-уязвима от когато и да било“.

Chloe Moretz

КЕРИ е адаптация на класическата хорър история за живота на Кери Уайт – скромно момиче, отхвърлено от връстниците си, което живее с  дълбоко религиозната си майка. След като е жестоко унизена на училищния бал, Кери започва да упражнява терор в градчето, в което живее, с помощта на телекинетичните си способности.

Филмът е под режисурата на Кимбърли Пиърс („Момчетата не плачат“), а сценарият е поверен на Роберто Агире-Сакаса (сериалът „Клуб „Веселие““). В лентата участват още Джуди Гриър (сериалите „Двама мъже и половина“ и „Как се запознах с майка ви“), Габриел Уайлд („Тримата мускетари“), Порша Дабълдей („Бунт на младостта“, „Legend of the mummy“), Аксел Ръсел („Хроники“) и Синтия Престън (сериала „Колеги гадняри“).

КЕРИ ще излезе в кината у нас едновременно със световната си премиера на 18 октомври тази година.

Вашият коментар