Poster 70 x 100 sm - World War Z May 2013

Първият филм  оглави световния боксофис в премиерния за България уикенд

 

Броени дни след щатската премиера на „Z-та световна война“ създателите на продукцията обявиха, че започват подготовката на втория филм към предстоящата поредица. След като се превърна в най-касовия дебют в кариерата на Брад Пит в световен мащаб, тази седмица филмът повтори този успех и на българския пазар. Продукцията регистрира общо 260 655 лв. в българския боксофис през премиерния си уикенд и предпремиерната седмица, като с тези резултати „Z-та световна война“ се превърна в новата най-касова премиера на Брад Пит у нас, изпреварвайки третия филм от популярната поредица „Бандата на Оушън“.

„Z-та световна война“ завоюва първото място и в световния боксофис тази седмица, като регистрира приход от 99,9 милиона щатски долара с прожекции в 51 държави. С тези резултати общата сума, която филмът генерира в световен мащаб към днешна дата, достигна 259 милиона щатски долара.

World_War_Z_16

Принос към фурора, предизвикан от продукцията, несъмнено има активното участие на Брад Пит, който през изминалите дни посети серия от прожекции, превръщайки ги в истински събития за феновете си. „Най-хубавото в това е, че стана ясно какъв страхотен партньор и продуцент е Брад“, коментира вицепрезидентът на Парамаунт Робърт Мур. „Мисля, че филмът завладя фантазията на публиката с нещо свежо и различно. Разбира се, принос за това има и страхотното изпълнение на Брад “, добавя той.

Апокалиптичният 3D екшън „Z-та световна война“ се разгръща около служителя на Обединените нации Джери Лейн (Брад Пит), който обикаля света в трескава надпревара с времето, за да спре пандемия, заплашваща да свали правителства, да разбие армии и да покоси човечеството като вид.

World_War_Z_21

„Z-та световна война” е вдъхновен от едноименния роман на Макс Брукс, който е на книжния пазар у нас от издателство „Изток-Запад”, а режисьор на филма е Марк Форстър („Спектър на утехата”, „Балът на чудовището”). Екранни партньори на Брад Пит са Дейвид Морсе („Зелената линия”), Мирей Енос („Убийството”), Джеймс Бадж Дейл („Пасифик”) и др.

„Z-та световна война” вече е в 3D кината у нас.

Вашият коментар