От този петък по кината в цялата страна любителите на романтични истории имат възможността да се насладят на „Всеки ден“ – екранизация на едноименния бестселър роман на автора Дейвид Левитан. По случай премиерата на филма „Егмонт“ пуска на книжния пазар ново издание на книгата, увенчано с вдъхновена от лентата корица.

„Мисля, че „Всеки ден“ притежава огромна ексцентричност. Историята е свързана със самоопределянето. Тя е както междуполова, така и междурасова и името на А всъщност подсказва за това“, споделя Дейвид Левитан пред „Хъфингтън пост“.

„Удря те право в сърцето и душата и показва какво е да обичаш истински друго същество. Любовта е любов.“така актрисата Мария Бело (в ролята на Линдзи в екранизацията) обобщава въздействието на филма.

 

„Всеки ден“ разказва за 16-годишната Рианън, която прескача всички бариери и се влюбва в А – загадъчен дух, който обитава различно тяло всеки ден. Тук започва и огромната битка за двамата влюбени – ежедневно те трябва да се откриват отново и отново, доказвайки на себе си, че са един за друг. Не след дълго тези отношения преминават в друга реалност и на преден план изпъкват отрицателните страни на връзката им, което ще доведе до най-трудния избор в живота им.

Романът е носител на множество литературни отличия в периода 2012-2016 г., включително избор на редактора в категория „Тийн книги“ на Асоциацията на библиотеките в САЩ (2012) и Литературната награда за най-добра юношеска книга в Германия (2015).

ЗА „ВСЕКИ ДЕН“

Будя се.

Трябва веднага да разбера кой съм. Не става дума само за тялото. Когато отворя очи, трябва да разбера дали кожата на ръцете ми е тъмна или светла, дали косата ми е дълга или къса, дали съм дебел или слаб, дали съм момиче или момче.

Дали имам белези или не.

Най-лесно се приспособяваш към тялото… ако си свикнал всяка сутрин да се будиш в чуждо. Ала значението на тялото, животът в него – това е трудно да се долови веднага.

Всеки ден съм различен човек. Да, аз съм себе си, знам, че съм аз, но в същото време съм и някой друг.

Винаги е било така.

 

ЗА ДЕЙВИД ЛЕВИТАН

Дейвид Левитан е популярен американски автор на книги за тийнейджъри. Сред най-известните му романи се нареждат Nick and Norahs Infinite Playlist, публикуван през 2006 г. и адаптиран за големия екран през 2008 г., „Уил Грейсън, Уил Грейсън“, съвместно написан с Джон Грийн (автор на „Вината в нашите звезди“, „Костенурки до безкрая“ и други тийн бестселъри) и „Здраво прегърни ме“, който разказва историята на Тайни Купър от „Уил Грейсън, Уил Грейсън“. Роден е през 1972 г. в Ню Джърси, САЩ.

Новото издание на „Всеки ден“ може да бъде поръчано оттук:

https://egmontbulgaria.com/p2565

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here