Cover-BornИздателство „Труд” продължава традицията си да подкрепя млади и непубликувани до този момент български автори. „Експериментът МК Борн” е загадъчен роман, написан от още по-загадъчен автор, който твори под псевдоним – Йоасар Кубер.

Действието се развива паралелно в различни краища на света – Германия, Швейцария, България, Франция, Саудитска Арабия, Турция, САЩ, Израел… Замесени са шпиони и агенти от известни разузнавателни централи, които се мъчат да се доберат до неудобни, компрометиращи документи. В книгата се преплитат много линии и сюжети, което увлича читателя да прави множество интерпретации.

Кървав атентат разтърсва спокойния и подреден Берн. Сред жертвите е притежателят на опасен за ЦРУ архив, а сред оцелелите е един от атентаторите самоубийци, който е изведен от Швейцария под чужда самоличност от агенти на Мосад и откаран в софийска болница.

Смъртоносната атака е организирана от арабска терористка, която изненадващо се обръща срещу покровителя си шейх Абдула бин Бадер и се впуска в опасна игра на отмъщение и преследване. Игра, в която агент на ЦРУ е неин съюзник и враг.

Какво ще случи? Кой ще се спаси? Кой ще загине? Кой стои в дъното на всичко? Потопете се в невероятния свят, създаден от Йоасар Кубер, и се насладете на възможността да търсите заедно отговорите на тези и на много други въпроси.

„Експериментът МК Борн”, 472 с., цена 14.99 лв.

Вашият коментар