За втори поред уикенд, в родните кино салони продължава да царува една единствена анимация. „Ела, изпей“ на Форум Филм България. Ако все още не сте дали шанс на тази очарователна феерия от цветова и музика – имате уникалната възможност да избирате. Филмът се предлага в цялата страна и на 2D и на 3D! Какво да изберете и дали да дадете допълнителните пари за триизмерна прожекция? Ще загубите ли нещо ако го гледате на 2D и спестите някой и друг лев?! Ние сме тук за да съветваме!

Вписва ли се? – 5 от 5 точки

Състезание за пеене не изглежда като нещо което да има нужда да бъде в 3D. Но ако „Glee“ може да насили формата, защо „Ела, изпей“ да не може да се възползва от него също? С един изцяло анимиран свят зад изпълненията, блестящи герои и екшън, 3D представянето е прилично добър и точен избор. Оказва се, че тази презентация работи по-скоро ПРАВИЛНО, имайки предвид събитията в самия филм.

Плануване и усилия – 5 от 5 точки

Много е трудно за анимационен филм да използва всички качества на 3D-то. Вече сме виждали някои компютърни усилия в тази посока, които са се проваляли, особено по отношение на ефектът „отвъд екрана“. В случая с този филм, някой е искал НАИСТИНА това да бъде нещо изключително, защото е успял да демонстрира внимание и грижа в определени аспекти на продукцията. Ако Illumination Entertainment са надминали себе си в стремежа им да изпълнят „Ела, изпей“ с удобни за 3D сцени, то определено са успели да запомнят и са планували изключително самата 3D презентация, за да покажат сцените по най-добрия възможен начин.

Ефект „Отвъд екрана“ – 5 от 5 точки

Ако има поне един аспект на 3D-то, който трябва да впечатлява, то това определено е този, в който елементи от филма „напускат“ очертанията на екрана и „излизат“ към зрителя. С удоволствие мога да заявя, че „Ела, изпей“ използва този ефект, постигайки ИЗКЛЮЧИТЕЛНИ резултати. E определено няма да се уплашите от летящите из въздуха неща, като например куп флаери, които внезапно изхвърчат от екрана, но ще има много, много предмети, които ще летят из екрана и ще „долитат“ до вас, вашето лице и ръце…

Дълбочина на образите – 5 от 5 точки

Докато летящи обекти са на лице и са добри, един 3D филм, трябва да е способен да създаде и подобаваща дълбочина на образите. Без това, картините ще изглеждат статични. А статични определено е ОБРАТНОТО на това, което 3D прожекцията на „Ела, изпей“ постига. По-конкретно, определени събития в театъра и хитрини на камерата (зумиране на образи в града, коли през трафика) са наистина изключителни.

Яркост на екрана – 4 от 5 точки

Има наистина много красиви и искрящи цветове в палитрата. За съжаление, те са затъмнение от 3D версията на филма, но не много. Това може да варира за различните кина, тъй като не всички пускат прожекторите си на максимална мощност. Слабо осветен екран може да доведе до здравословни проблеми на зрителите, тъй като замъглени образи, дразнят и пречат на нормалната функция на окото.

Крайна оценка – 24 от 25 възможни точки

Ако сте фен на 3D филмите, „Ела, изпей“ успява да отметне всички кутийки със своето изпълнение! Докато яркостта може да е леко проблемна, цялостната презентация не страда от леко затъмнените образи. Ако видите филма в 3D, това ще бъде един красив финал на година, изпълнена с анимационни величия. Филмът си струва, цената на 3D билет.

 

Вашият коментар