„Джийн преминава през няколко фази: в началото има съмнения в самия себе си, след това трябва да се приеме такъв, какъвто е, и най-накрая изпитва гордост от това, че е различен“, допълва Леондис. „Да се гордееш със своите различия е нещо, което е много важно, още повече в наши дни“.

Пътуването на Джийн води до усложнения в истинския живот. Алекс се опитва да се осмели да изпрати съобщение на момичето, което харесва. Ако обаче не изпрати правилния емотикон, това може да провали шансовете му завинаги. Когато приключенията на Джийн „претоварват“ телефона, Алекс решава, че единственото решение е да…изтрие цялото му съдържание.

„Предизвикателствата пред Джийн и Алекс донякъде много си приличат“, казва Леондис. „Едно момче се опитва да се разбере правилно с едно момиче, но не знае как да изрази възможно най-точно своите емоции. А Джийн притежава всички тези емоции, но му казват, че трябва да ги потиска и той също си няма представа какво трябва да направи“.

Пътуването на Джийн го отвежда до някои от най-популярните приложения в цял свят – включително Candy Crush Saga, Dropbox, Instagram, Just Dance, Spotify, Twitter, WeChat и YouTube. Преминаването през всяко приложение се превръща в преминаване през различни светове за трите емотикона, поели на път към Облак. Популярни приложения като Crackle, Facebook, Shazam, Snapchat и Twitch също намират място във филма.

„Попадаме в Candy Crush, където Джийн е застрашен от това да бъде изтрит – неговия най-голям кошмар“, обяснява Койате. „После преминаваме през Just Dance, където Джийн трябва да покаже в какво го бива най-добре. Попадаме и в  Spotify, тук Джийн е на вълната на различни музикални плейлисти. В YouTube пък хиляди клипове се въртят на всички екрани около него, а в Instagram е заобиколен от снимки, оживели на 360-градуса.”

„Невероятна привилегия е да можеш да се забавляваш в тези различни светове, които са част от живота на много хора в наши дни“, казва Леондис. „Всяко приложение, на което се спряхме, трябваше да предизвика Джийн и да го накара да израсне емоционално по време на това пътуване. Но тъй като са толкова популярни, тези приложения със сигурност ги има в телефона на всяко хлапе. Ето как обединихме в едно любимите приложения и нашата история, в която всичко опира до комуникации и едно момче, което просто се чувства различно“.

ЗА ГЕРОИТЕ

В Текстополис всеки емотикон има само една единствена емоция. Но Джийн(озвучен на български от Станислав Койчев – Стан) няма само една емоция, той има ВСЯКА емоция! Той няма филтър за своите емоции – ако почувства нещо го изразява! Забавен, очарователен, странен и зареден с оптимизъм, Джийн иска да не бъде толкова различен от останалите. Решен да се поправи и да накара родителите си да се гордеят с него, той се впуска в опасно пътуване през различни светове в телефона, за да успее да изразява само една емоция. Но по време на това пътуване Джийн разбира, че това да се приемеш такъв какъвто си е най-смелото решение…

Джийн често изразява грешната емоция, а това е скандално в град като Текстополис. Именно затова той е аутсайдер. Дори още по-зле от това – след като е изпратено съобщение, в което Джийн показва грешна емоция, се задействат сили, които искат да го изтрият. Съкрушен, той обединява усилия със своя приятел Дай 5 – някога популярен емотикон, чиято слава е позалязла – за да открият известната хакерка Терабайт.

Дай 5 (озвучен на български от Георги Стоянов) е емотикон символизиращ отворена длан, готова да ви даде 5 по всяко време! Любимата му реплика? „Дай 5!“ Играе го голям пич, преливащ от увереност. Преди Дай 5 е бил всеобщ любимец, много популярна знаменитост. Но напоследък любимецът е друг…Чукни с юмрук. Дай 5 не може да понесе този удар и иска отново да стане популярен. Но приключението му с Джийн ще го накара да осъзнае, че е по-добре да имаш истински приятел от това да си известен.

„Дай 5 е като пропаднала рок звезда, която отново иска да е на върха“, казва Леондис. „Той се надява, че ако потегли на пътешествие с Джийн ще си възвърне популярността. В резултат той ще разбере, че да имаш един истински приятел е много по-важно от това са се похвалиш с 10 000 лайк-а“.

Вашият коментар