ЗА ПЪРВИ ПЪТ В СВЕТА! “ЕМОДЖИ: ФИЛМЪТ” ПОСТАВИ  НОВ СВЕТОВЕН РЕКОРД НА ГИНЕС ПО СЛУЧАЙ СВЕТОВНИЯ ДЕН НА ЕМОТИКОНИТЕ! 

В очакване на Световния ден на емотиконите и предстоящата световна премиера на “Емоджи: Филмът”, фенове на емотиконите по целия свят поставиха първия Световен рекорд на Гинес за Най-голямото събиране на хора облечени като емотикони на различни места по едно и също време. Обхващайки три континента, емотикони, вдъхновени от героите на филма, се появиха в рамките на рекорда в Дубай, Москва, Лондон, Дъблин и Сао Паоло като стотици фенове се облякоха като очарователните изразителни герои. Други страни дадоха своята ентусиазирана подкрепа, откликвайки на опита за рекорд със свои собствени емотикони, които участваха в празненства с подобна тематика. Според оценките, над хиляда емотикона, които не са свързани с рекорда, бяха засечени из Европа, Азия и Южна Америка.

Филмът за емотикон, който не може да се придържа само към една единствена емоция, ще излезе по българските екрани на 18 август. „Емоджи: Филмът” на Sony Pictures Animation ще превземе световните кина от края на юли до октомври тази година. Лентата ще се появи във времена, когато популярните символи от съобщенията в нашите смартфони са по-търсени от всякога. Всъщност сега се отбелязват четвъртите годишни празненства по случай Световния ден на емотиконите, които стават все по-големи с всяко издание и официално ще се честват в понеделник, 17 юли.

Световният рекорд бе едновременно поставен от хора облечени като жълтите емотикони от филма в Сао Паоло, Бразилия (местно време 11:00); Дъблин, Ирландия (местно време 15:00); Москва, Русия (местно време 17:00); Дубай, ОАЕ (местно време 18:00); и Лондон, Великобритания (местно време 15:00). Съдия към Световните рекорди на Гинес потвърди титлата за Най-голямото събиране на хора облечени като емотикони на различни места по едно и също време.

Коментирайки събитието, Джош Грийнстейн, президент на отдела по световен маркетинг и дистрибуция на Sony Pictures Entertainment, сподели: „Да постигнеш Световен рекорд на Гинес е доказателство за огромната световна привлекателна сила на емотиконите. Страхотно е да видиш толкова много хора, развълнувани от световната премиера на ‚Емоджи: Филмът‘“.

Джак Брокбенк, съдия към Световните рекорди на Гинес, добави: „Невероятно сме впечатлени от нивото на координация и тайминг, необходими за този опит за световен рекорд. И всичко се случи едновременно! Официално, това е фантастично постижение!“ .

Вашият коментар