Enthusiast_Stuklenata-kushta_cover-firstВ края на месец ноември издателство „Ентусиаст“ публикува криминалния роман „Стъклената къща“ от наставника на руските детективи, приятеля и ученика на легендарните братя Вайнер и Юлиан Семьонов – Сергей Устинов. След огромния успех на „Непреодолимо желание“ българската публика ще се наслади на нова доза криминален гений. Руският писател е автор на много романи и заснети по тях филми и телевизионни сериали с остър сюжет, които са признати за еталон в жанра. Със „Стъклената къща“ пред читателя отново е налице великолепен образец на детективски роман, в който интригата се движи от страх, алчност и ненавист, които заемат мястото на минала любов. През 2001 г. по романа е заснет детективски сериал от 8 епизода по сценарий на Сергей Устинов, режисьор Всеволод Плоткин и Игорь Скляр в ролята на  Стас Северин.

Частният детектив Стас Северин получава задача от свой стар приятел – да намери убиеца на жена му. От несвързаните обяснения на клиента Стас разбира, че става дума за голямо наследство на известния колекционер на антики Арефиев, като претендентите за наследството представляват основния кръг от заподозрени. Притежателят на 30 милиона долара е на смъртно Sergey_Ustinov_picлегло. Роднините, без да дочакат кончината му, се впускат в борба за наследството. В тази борба не само всеки е сам за себе си, но и всичко е против всички. Тайнственият ключ, предаден на Стас Северин, трябва да помогне при разбулване на загадката. Вдовецът не успява да разкаже други неща – на следващия ден той загива при странни обстоятелства. Така Стас вече е въвлечен във верига от загадъчни събития, които не са свързани само с неговата работа. Той не може да остави безнаказано убийството на приятеля си, и, като добавка към всичко, неговата любима се оказва една от наследниците на богатия колекционер.

В „Стъклената къща“ Сергей Устинов умело поставя частния детектив Стас Северин в центъра на змийското гнездо. След като случайно се сдобива с ключ от банковата каса, в която умиращият милионер съхранява състоянието си, Стас се превръша в плячка. На всяка крачка го дебнат опасности, интриги и… любов.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here