prirodna_medicina_coverПриродата – най-добрият лекар? 

Американците д-р Майкъл Мъри и д-р Джоузеф Пизорно постигат идеалното равновесие между последните достижения в традиционните способи на лечение и дълголетната мъдрост на природната медицина в грандиозния труд Енциклопедия на природната медицина(ИК „Изток-Запад“). 

Майкъл Мъри и Джоузеф Пизорно – двама от водещите в света лекари натуропати – успяват да постигнат търсения от мнозина баланс между лечебните свойства на традиционната и природната медицина във внушителния си съвместен труд Енциклопедия на природната медицина. Академичният справочник е посветен на необикновените лечебни свойства на т. нар. натуропатична медицина. Авторите обръщат специално внимание на най-новите природни средства, подходящи за лечение на близо 100 от най-разпространените заболявания, сред които: анемия, артрит, афти, бъбречни камъни, мигрена, косопад, остеопороза, разширени вени, розацея, спортни травми, язва и др. 

В Енциклопедия на природната медицина Мъри и Пизорно дават полезни съвети за укрепване на организма, отлично здраве и дълголетие, като описват четирите стълба на доброто здраве:

  • Позитивна психическа нагласа
  • Здравословен начин на живот
  • Здравословно хранене
  • Допълнителни мерки. 

Енциклопедия на природната медицина развенчава широко разпространения мит, че природосъобразният лечебен подход не се основава на науката. Информацията в книгата се базира на дългогодишния изследователски труд на двамата учени, но въпреки това не цели да замести консултациите с лекар или да подтиква към самодиагностициране. Подробният справочник е предназначен за употреба успоредно с помощта на медицински лица. При все че е изцяло научнообоснована, книгата е написана на максимално достъпен език, което я прави изчерпателен пътеводител в света на природосъобразното лекуване – над 1600 скъпоценни страници, които ни убеждават, че природата е най-добрият лекар! 

Лекарите на бъдещето няма да предписват лекарства, а ще създават у своите пациенти интерес към организма, храненето, причините и профилактиката на болестите.

Томас Едисън

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here