Премиера в България: 26.04.2013г.
Световна премиера: 03.05.2013г.
Жанр: Екшън, Приключенски, Фантастика
Продължителност: 130 минути
Формат: 3D/IMAX 3D
Сценарист: Шейн Блак, Дрю Пиърс
Режисьор: Шейн Блак
В ролите: Робърт Дауни Джуниър, Гуинет Полтроу, Дон Чийдъл, Гай Пиърс, Ребека Хол, Стефани Жостак, Джеймс Бадж Дейл, Жон Фавро, Бен Кингсли
Разпространител: Форум Филм България / Marvel Studios

В “Железният човек 3“ на Marvel импулсивният, но свръхинтелигентен индустриалец Тони Старк / Железния човек е изправен срещу враг с безгранична власт. Личният свят на Тони е унищожен и той се залавя с мъчителното начинание да открие виновниците. Тази мисия поставя силите му на изпитание във всеки момент. Притиснат до стената, Старк трябва сам да открие начин да оцелее, като разчита на своята находчивост и инстинкти, за да защити най-близките си. Докато се бори и проправя пътя си назад, Старк открива отговора на въпроса, който тайно го е измъчва: дали човекът прави костюма или костюмът прави човека?

 

 

  • Дисни купува правата за разпространение от Парамаунт за 115 милиона долара. Сделката също включва и филма “Отмъстителите“.
  • Първоначално, студията на Марвъл и на Уонт Дисни Пикчърс са смятали да снимат филма в Мичиган, заради отстъпка при данъците които е трябвало да платят, но след като Северна Каролина им прави по-добра с 20 милиона долара оферта, те решават да преместят снимките там.
  • Джема Артентън, Даян крюгер и Исла Фишър е трябвало да изпълнят роля във филма. Джесика Частейн е била прослушвана, но отказала заради проблеми с графика си на снимки.
  • Включвайки бонус сцената след кредитите на “Невероятният Хълк“, това ще бъде петото превъплъщение на Дауни в Тони Старк / Железния човек.
  • Джуд Лоу е бил спряган за ролята на Алдрих Килиан.
  • Първият филм от сериите, който не е режисиран от Джон Фавро.

Вашият коментар