„Жестока любов“ от Колийн Хувър е предстоящото  издание на ИБИС

Бестселър на „Ню Йорк Таймс“

Дълбоко емоционална и затрогваща книга, която ще разтопи сърцето ви!

Когато 23-годишната студентка Тейт Колинс отива да учи в Сан Франциско, още първата вечер пътят й се пресича с този на пилота Майлс, приятел на брат й. Той е мълчалив, никога не се усмихва и очевидно таи голяма болка в себе си.

Това не е любов от пръв поглед. Те едва ли биха могли да станат и добри приятели. Единственото общо, което Тейт и Майлс имат помежду си, е взаимното им привличане. Уговорката за неангажиращи срещи ги устройва идеално, защото той не иска любов, а тя няма време за нея. И нещата биха могли да се получат, стига Тейт да се придържа към единствените две правила на Майлс:

  1. Никога не питай за миналото.
  2. Не очаквай бъдеще.

И двамата си мислят, че могат да се справят, но тогава минало и бъдеще се преплитат…

„Рядко оценявам книга с шест звезди (всъщност, това ще бъде първият път, в който го правя тази година), ала истината е, че тази книга ми даде много повече, отколкото бих могла да очаквам. Историята е затрогваща, стилът – великолепен, а начинът, по който всичко беше вплетено заедно, просто спира дъха.“  – Отзив от читател

Колийн Хувър публикува първия си роман през януари 2012 г. От тогава всичките й произведения оглавяват класациите на „Ню Йорк Таймс“ и се превръщат в международни бестселъри, преведени на повече от 15 езика.

Две поредни години (2015 и 2016) книгите на Колийн Хувър са избирани от читателите за роман на годината (категория „Романтика“) в Goodreads Choice Awards.

–––––––––––– ревю –––––––––––––-

Източник: http://aestasbookblog.com/ugly-love-review/

Майко мила!!! Каква красива история!!!

Истинско съвършенство, във всяко едно отношение. Сърцето ми прелива от емоции.

С всяка следваща книга Колийн Хувър отново и отново доказва, че историите ѝ са уникални, затрогващи и невероятно добре написани. С времето се научих да имам безрезервно доверие на писането ѝ. Обожавам страстта, с която са пропити думите ѝ, дълбочината на връзките между героите и красивия стил, с който пише историите си. Без съмнение, тя е една от любимите ми писателки.

„Грозна любов” е красива, секси и затрогваща. Тя е вълнуваща, завладяваща и емоционално заредена история, каквато не съм срещала никога досега. В продължение на дни, след като я прочетох, мислите ми отново и отново се връщаха към Тейт и Майлс, и аз преживявах наново моменти от тяхната история, защото просто не можех да се откъсна от нея.

Влюбих се в историята от първата страница. Сигурно си мислите, че е малко прибързано да се вречете в безсмъртна обич от първата страница, ала начаса се почувствах свързана – сякаш просто влязох в историята.

Запознаваме се с Тейт в деня, в който, за да постави ново начало, тя се нанася в апартамента на брат си, където пътят ѝ се пресича с този на Майлс Арчър, самолетен пилот, който лежи пиян пред новото ѝ жилище. Въпреки първоначалното ѝ мнение за него, тя бързо научава, че Майлс има страна, която крие от целия свят – бездна от болка и скръб.

Тя не търсеше връзка, а той не искаше да има нищо общо с любовта, но между тях определено имаше невероятно силно притегляне. Макар да си дават сметка за него, те отказват да му се отдадат изцяло и решават да бъдат приятели с екстри, като Майлс поставя две железни правила, които завинаги ще ги държат на разстояние един от друг.

„Никога не ме питай за миналото – заявява твърдо. – И недей да очакваш бъдеще.”

Колкото повече време прекарват заедно, толкова повече се усложняват нещата и толкова повече границите между приятелство и любов се размиват. Докато Тейт започна да му отдава сърцето си, Майлс се отдръпна още повече. Болката от миналото му бе толкова голяма, че той никога вече нямаше да си позволи да обича. За нищо – или никого – на света.

„Не че не те харесвам, Тейт… Просто не искам да те харесвам. Не искам да харесвам никого. Не искам да излизам с никого. Не искам да обичам никого.”

Ала дори в най-мъчителните и грозни времена, любовта притежава целебна сила. Тази история ме остави емоционално изцедена, ала едновременно с това – невероятно опиянена. Това беше затрогващо пътуване, което ми показа, че дори след най-съсипващото преживяване, любовта е в състояние да си пробие път.

Всеки миг, в който четях тази книга, аз изпитвах нещо и то – силно. Беше вълнуващо, загадъчно, секси, съблазнително, емоционално и всичко – в съвършено равновесие. От самото начало беше ясно, че не виждаме цялата картина, така че всяка следваща сцена ни даваше още едно парченце от мозайката на миналото на Майлс. И всичко ме караше да искам да науча повече. Едва смогвах да прелиствам страниците достатъчно бързо!

Майлс беше толкова интригуващ герой, когото да се опиташ да разбереш. Енигматичен. Загадъчен. Интелигентен. Секси. Чувствителен. Миналото му бе така пълно с болка, че бе прогонил всякаква надежда за бъдещето. Не само че не бе в състояние да продължи напред, но  дори не искаше… и бе готов да стори всичко по силите си, да пожертва всичко, само и само никога отново да не изпита такава болка. Да го гледам как се бори с неприязънта си към любовта и с нарастващата си привързаност към Тейт, бе сърцераздирателно. Болката му беше толкова осезаема, че откровено мога да кажа – никога досега не бях искала така силно да прегърна някой литературен герой.

„Тейт. – Гласът му е шепот, пропит с болка. Лицето му се плъзга по врата ми, едната му ръка стисва кръста ми… Другата му ръка ляга върху тила ми, устните му докосват кожата на шията ми. – Какво да правя? – шепне. – Какво да правя, по дяволите?”

Историята ни беше показана през очите и на двамата, в една смесица от минало и настояще. Настоящето е описано от гледната точка на Тейт, а заради мистериозността на Майлс, неговата гледна точка ни връща шест години в миналото. И докато тези малки късчета от миналото му постепенно започнаха да обясняват държанието му в настоящето, аз успях да сглобя истинската му история.

Той криеше толкова много, че всички малки неща между тях – едва загатната усмивка, погалване с палец, бърз поглед – ставаха безкрайно по-затрогващи и пълни със значение. И заради постепенното натрупване на всичко това, когато Тейт и Майлс най-сетне се събраха, то беше експлозивно!

Скъпи фенове на Колийн Хувър, пригответе се за изгаряща страст!!!!! Това е една напълно нова страна от писането на Колийн Хувър и нека ви кажа, че е секси и еротична!!! Вярвайте ми, ще трябва да си веете с ветрило 😉

„Дивана или леглото? – шепне той.

– И двете – отвръщам аз.”

Ала нека бъдем сериозни… Колкото повече четях, толкова повече се доближавах до това да открия източника на болката на Майлс и когато това стана, то беше съкрушаващо!!! Откровено мога да кажа, че историите на малцина герои са разбивали сърцето ми по този начин. Плаках – не, ридах – толкова много, че вече не виждах думите и просто си седях там, със стичащи се по бузите ми сълзи, и попивах разтърсващите емоции, които тази история предизвика у мен.

„Ако бях способен да обичам някого… това щеше да си ти.”

Уверявам ви обаче, че историята си заслужава всяка сълза, защото начинът, по който всички късчета от нея си идват на мястото, е чисто и просто прекрасен. Краят ще ви изпълни с щастие, но пътят до него не е лесен. Красиво е, ала така прекършено. Грозна любов.

Прочетох тази книга два пъти и знам, че ще я чета отново и отново. Страдам от книжния махмурлук на века и се чувствам така свързана с Тейт и Майлс, че ми е трудно да се откъсна от тях. Наистина не мисля, че може да има по-голямо доказателство, че това е прекрасна книга.

Рядко оценявам книга с шест звезди (всъщност, това ще бъде първият път, в който го правя тази година), ала истината е, че тази книга ми даде много повече, отколкото бих могла да очаквам. Историята е затрогваща, стилът – великолепен, а начинът, по който всичко беше вплетено заедно, просто спира дъха.

Оценка: 6 звезди!! Самостоятелен любовен роман.

И… все още искам да прегърна Майлс.

 

Вашият коментар