Enthusiast_Jivey-barzo-4_cover-first„Ентусиаст“ публикува дългоочакваното продължение на криминалната сага „Живей бързо“ от Надя ЧолаковаЖивей бързо 4. Кръв за кокаин“

Книгата разкрива тайните на подземните босове. Животът на най-скандалните гангстери в държавата е показан отблизо, като под лупа. Всички истории са автентични и разказани от десетки свидетели. Материалите са събирани близо три години и включват всички възможни гледни точки. На фокус са наркобизнесът, мутрите и политиците. Дълго укривани връзки между тях лъсват за първи път. Надя Чолакова прави сензационни разкрития за умишлено засекретени афери с кокаин за милиарди. Истории за наркобарони и трафиканти на дрога, които често завършват с куршуми, мистериозно  изчезнали и коварни предателства. Истини за неразкрити убийства и престъпления се осветяват за първи път.

22 юли 2005 г., Слънчев бряг. Георги Илиев празнува последния си рожден ден. Навършва тридесет и девет. Яхтата „Маями“ бръсне вълните в тържествен тур между Варна и Слънчев бряг. Георги Илиев пирува в тесен приятелски кръг. Твърде камерна компания за бохема, готов за състезание по разточителство и с най-щедрите олигарси. Този път е различно. Тузарят изглежда вял, не му идва глътка, говори двусмислено. По телефона звъни негов приятел от Франция. „Нали те помолих да дойдеш? Това ми е последният рожден ден. Ти го пропусна!“. Само месец и няколко дни по-късно, на 25 август 2005 г., пред десетки свидетели снайперист убива боса на ВИС-2 пред собственото му заведение в Слънчев бряг. Историите след смъртта на Геори Илиев са също толкова любопитни, колкото и тези преди нея.

Поредицата „Живей бързо“ проследява в детайли живота на един от най-коментираните в публичното пространство босове у нас. „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“, издание на „Ентусиаст“, е документален роман, който разкрива най-ревностно пазените тайни около личността на Георги Илиев и империята ВИС-2. Автор на книгата е Надя Чолакова – известен разследващ журналист и майстор на криминалния репортаж. Тя проследява „делото“ на митичния бос, като се среща с над 150 информатори, включително от обкръжението му – семейство, приятели, партньори, лица, свързани пряко и косвено с него. В изданието са поместени непубликувани до този момент снимки на Георги Илиев от семейния архив, както и нови сензационни разкрития около живота и смъртта му.

Enthusiast_Nadya-Cholakova_picС документална прецизност и в увлекателен стил Надя Чолакова разказва за възхода на Георги Илиев до бос №1 в държавата в периода 2000–2005 г. Тя проследява и последните му дни и разкрива важни факти за ВИС-2 – империя, която макар да изглежда стабилна и контролирана, в крайна сметка е взривена. Точно когато се превръща в нещо като Кръстник, животът на Георги Илиев е отнет. „Живей бързо 4. Кръв за кокаин“ дава отговори на любопитни въпроси: какви са отношенията на Георги Илиев с балканския крал на дрогата Сретен Йосич, кои са хората от най-близкото му обкръжение,  защо и кой е поръчител на екзекуцията му. Книгата ни потапя в един различен свят – свят на власт, съблазън, кокаин и кръв. Това е суровата криминална приказка на едно пожертвано поколение, което скача в престъпността по детински. Като в игра на война. Книга, която разкрива как героите стават антигерои и как триумфът издига стена на плача.

 

Вашият коментар