JIVOTUT E PRIKAZKA oblojka.epsИК Хермес“ представя „Животът е приказка“ от Жаума Солер и Мария Мерсе Конангла

150 истории за приключението да съществуваш, за смисъла на живота и силата на връзките!

За книгата

– Учителю, какво трябва да направя, за да не се чувствам вечно недоволен и сърдит? Едни хора говорят прекалено много, други са невежи. Трети – равнодушни. Мразя лъжците и се дразня от клеветниците.

– Ами живей като цветята! – отговорил учителят.

– Какво означава да живея като цветята? – попитал ученикът.

– Погледни внимателно тези цветя – продължил учителят, сочейки туфа перуники в градината. – Те се раждат върху тор, но са чисти и ухаят. Извличат от вонящата пръст всичко полезно и здравословно за тях, но не позволяват на киселата почва да накърни свежестта на листенцата им. Редно е да се тревожиш от собствените си грехове, но не бива да допускаш чуждите пороци да те притесняват. Техните недостатъци са си техни, не твои. А след като не са твои, няма причина да се безпокоиш. Затова упражнявай умението да отхвърляш всичко лошо, идващо отвън. Това означава да живееш като цветята.

Кратки, забавни, наситени с мъдрост и емоция, историите в тази книга ще ни изправят пред основни въпроси за това как живеем, как общуваме и какъв смисъл придаваме на битието си. За да ни припомнят: животът винаги е приказка, от нас зависи каква ще е собствената ни житейска история.

За авторите

Жаума Солер и Мария Мерсе Конангла са признати експерти в областта на психологията и личностното израстване. Създатели са на концепцията за емоционална екология, както и на Института за емоционална екология, който развива и прилага идеите им. Автори са на няколко книги, които се радват на голям успех в Испания: „Емоционална екология“, „Емоционалните кризи“, „Сърце, което чувства, очи, които виждат“, „Двадесетте перли на мъдростта“, „Изживей приказката“ и др.

Любознателността и стремежът към нови познания обуславят пътешествията на авторите по целия свят. Целта им е да опознаят различни култури и традиции, да разширят хоризонтите си. Това им позволява да съчетават в едно хармонично цяло западното знание и източната мъдрост.

Цитати

***

Най-страшното невежество винаги е непознаването на самите нас.

***

Нашето място в света не е въпрос на статус или на мащаби, а на съвест.

***

Истината е, че често дребните неща, които минават незабелязани, могат да предизвикат големи промени.

***

Не, няма два вида хора. Всъщност всеки човек може да бъде много хора едновременно, много маски или много личности, които се редуват една след друга… Най-важното не е да разберем кои сме наистина, а да си поиграем да бъдем всичко, което можем да бъдем, и да опитваме без страх безкрайните възможности, които ни предлага животът.

***

Да живееш, означава „да живееш със“.

***

За да е изпълнен със смисъл светът, и ние трябва да сме изпълнени със смисъл.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here