Ясно е вече. Новият филм на големия режисьор ще излезе тази година. Творението му му ще се казва „Silence“ и е на историческа тематика.

silence-movie-2016-liam-neeson-scorsese

От краткия синопсис за филма се разбира, че става дума за двама йезуитски свещеници, Себастиао Родригез и Франциско Гарпе, които пътуват през седемнадесети век в Япония, която е под властта на шогуната. Шогуна е забранил всякакво разпространение на християнството и изобщо какъвто и да е досег с външния свят. Двамата свещеници получават две задачи: да намерят своя ментор и учител, Кристовао Ферейра и да засилят влиянието на християнството по японските земи, въпреки че са преследвани от войските на шогуна.

В главните роли ще видим Андрю Гарфилд („Невероятният Спайдър-мен“), Адам Драйвър („Междузвездни войни: Епизод 7 – Силата се пробужда„) Лиъм Нийсън („Твърде лично„).

Сценарист на филма е Джей Кокс. Същият, който работи със Скорсезе във „Невинни години“ и „Бандите на Ню Йорк“

silence

Скорсезе не за първи се пробва в историческия жанр. С „Последното изкушение на Христос“ разбуни духовете, в „Кундун“ (филм, разказващ за живота на Далай Лама) изненада всички като не използва нито един актьор, а тибетски монаси. В „Бандите от Ню Йорк“ пък все още  настръхваме  като си спомним за играта на Даниъл Дей-Люис.

В момента тече постпродукция на филма и, според последните новини, намерението на Скорсезе е да участва с него на най-престижния кинофестивал в света – Кан.

Вашият коментар