Премиера в България: 04.05.2012г.
Световна премиера: 04.05.2012г.
Жанр: Драма
Продължителност: 107 минути
Формат: 2D
Сценарист: Христо Тотев, Светослав Овчаров
Режисьор: Светослав Овчаров
В ролите: Иван Бърнев, Касиел Ноа Ашер, Красимир Доков, Гергана Плетньова, Валентин Ганев, Койна Русева, Цветана Манева, Ясен Атанасов /дете/, Стефан Мавродиев, Пламена Гетова, Пламен Масларов
Разпространител: Форум Филм България / Гала Филм

Филмовият оператор Антон Кръстев има всичко – прекрасно семейство, работа, която обожава, и уважението на българската и международната кино индустрия. Хубавият му живот обаче е застрашен от комунистическия режим, чийто пипала са обгърнали всяка лична и обществена сфера в края на 70-те години на миналия век.
Съпругата на Антон, Диана, и техният малък син заминават да живет в Западен Берлин, за да може детето да израстне свободно и сигурно, а той остава в България, за да довърши филмовия проект, по който работи. Но един злонамерен акт на отмъщение от бивш колега поставя Антон в полезрението на Държавна сигурност и скоро операторът е подложен на пълно подслушване, следене и разследване за шпионаж.
Насред нестихващите тревоги от двете страни на Желязната завеса, чувствата между Антон и Диана преминават от любов в отчуждение и омраза. Когато могъщите партийни покровители на Антон рухват и с тях кариерата му приключва, той изгубва и последното, което му е давало сили да продължава.
Филмът е създаден по трагичната истинска история на българския оператор.

Вашият коментар