Вижте кой спечели копие на романа от „Месец на книгата 2: Филмови адаптации“ ТОЧНО ТУК!

 

 

zvylkuolstr2

ИК Колибри представя „Залавянето на вълка от Уолстрийт“ на Джордан Белфърт

Авторът Джордан Белфърт основава през 1987 г. една от първите в Америка и може би най-голямата фирма за продажба на разфасовани крадени коли, а през 1994 г. му е забранено да участва на паричните и стоковите борсите до края на живота си. Така от мултимилионер на 26 години, на 36 той е вече федерален затворник. В автобиографията си Белфърт споделя личните си преживявания през десетте години на финансов възход на стоковата борса и на нея може да се гледа в някои отношения като на наръчник за бързо разбогатяване.

Автобиография на Джордан Белфърт – човека, превзел финансовото сърце на Америка и паднал от върха на фондовата борса. Книгата дава и отговор къде се корени днешното спукване на балона-мит за Уолстрийт. „Станах милионер от борсови спекулации на 26 години, на 36 бях затворник. Купонясвах като рокзвезда, живях като крал и едва оцелях. Тази книга е историята на възхода и падението ми като легендата на американския предприемач“, пише Белфърт.

През 90те години на миналия век Джордан Белфърт, шеф на печално известна инвестиционна фирма, се превръща в най-омразното име на американските финансисти: блестящ, способен и умел брокер, повел веселата си дружинка след безумно препускане из каньоните на Уолстрийт до върховете на фондовата борса. Неговата откровена автобиография е повествование за алчност, власт и излишества, каквито светът не е виждал дотогава. Яхти, частни самолети, жени, наркотици – брокерът Джордан Белфърт е имал всичко и е изгубил всичко, след което сяда и пише книга за своите преживявания. Негов модел за подражание в годините на възхода е героят на Майкъл Дъглас от филма „Уолстрийт”. Веднъж приземява хеликоптер в задния си двор само с едно отворено око, тъй като е толкова дрогиран, че вижда всичко двойно. Въпреки протестите на капитана на своята суперлуксозна яхта излиза с нея в открито море по време на буря и я потапя заедно със самолета и хеликоптера на борда. Той учи Мафията как да си пере парите, а когато не е напълно замъглен от наркотиците, човекът, получил прякора Вълка от Уолстрийт, ръководи фирма, измъкнала с измами 200 милиона долара от инвеститори, което му спечелва присъда във федерален затвор.

Аз бях много умно момче, умеех да продам всичко, което си наумях, подтикван единствено от жаждата за пари, пари, пари – пише той сега. – Това бе невероятна дарба направо свише. Но също така свише ми бяха дадени и спирачките: емоционално бях незрял, със склонност на мига да искам пълно удовлетворение. Исках най-доброто от най-доброто – президентските апартаменти в най-луксозните хотели, ферарита, къща на плажа, разкошни блондинки, най-скъпото вино, аукциони за произведения на изкуството, яхти, самолети – най-богатия от всички уолстрийтоски богаташи. Първия път, когато получих подкуп в брой, ставаше дума за някакви си пет или десет хиляди. Не след дълго ми даваха милиони и аз намирах това за нормално. Пред себе си се оправдавах с думите: „Всички на Уолстрийт го правят.“ И затова си платих и продължавам да плащам.“

Първата книга от автора е „Вълка от Уолстрийт“.

Вашият коментар