Enthusiast_Zapodozrian-№1_cover_firstИздателство „Ентусиаст“ представя новият роман на Джеймс Патерсън „Заподозрян №1“ отново е посветен на най-могъщата детективска агенция в света „Private“. След успеха на първите две книги от поредицата – „Детективска агенция Private,  в която детектив Джак Моргън е по следите на жесток сериен убиец, и „Кървави игри“, посветена на Олимпийските игри в Лондон през 2012 година, почитателите на криминални четива ги очаква истински заплетен сюжет. Джеймс Патерсън променя книжната индустрия и става най-продаваният автор в световен мащаб. Надминава по продажби култови имена като Стивън Кинг, Джоан Роулинг, Дан Браун и Джон Гришам. Книгите му са издадени по целия свят в повече от 260 милиона екземпляра. Той е първият автор, чиито книги стават № 1 едновременно в класациите за книги за възрастни и за деца. Има деветнайсет последователни първи места в класацията за бестселъри на „Ню Йорк таймс“. Според класацията на сп. „Форбс“ за 2012 година Джеймс Патерсън е и най-високоплатеният автор в света.

Бившият морски пехотинец Джак Морган е добре познат на почитателите на поредицата „Private“. Джак е начело на детективска агенция „Private“, която просперира бързо и се занимава с тежки и почти неразрешими случаи. Агентите му са най-обиграните, най-бързите и разполагат с най-новото технологично оборудване, за да решават заплетените си случаи, в които винаги са замесени влиятелни и известни личности.  Написана в съавторство с Максин Паетро, „Заподозрян №1“ грабва читателя още в първите страници, когато Джак Морган е обвинен в убийството на бившата си приятелка. Трупът ѝ е намерен в неговата спалня, а всички улики сочат, че той е извършителят. Заплашва го доживотна присъда.

Същевременно, Джак е единственият, който може да помогне на мафията да си върне откраднатите наркотици за 30 милиона долара. И пак само той може да разбере кой избива гостите, които отсядат в известна хотелска верига. Няма как блестящата агенция „Private“ да оцелее в настъпилите трудни времена за нея, когато се чувства „обезглавена“, останала без уникалния детективски нюх на шефа си. Напрегнатото действие и добрият диалог са съчетани с лаконични портретни характеристики и заразителни ирония и хумор. Тази история разкрива и смайващи описания на най-лошите човешки черти. Заплетеният сюжет и невероятните обрати на действието превръщат „Заподозрян №1“ в една от най-блестящите и завладяващи истории на майстора на трилъра, която обещава да се нареди сред най-четените през този сезон. А Лари Кинг е прав: „Патерсън никога няма да ви разочарова!“

Вашият коментар