Валериан (или иначе казано Валентин Туейн) е човек, роден на Алфа през 2715г. Родителите му са Зак и Сара Туейн. Той прекарва детството си на единствения, изцяло човешки звезден модул „Freedom“. Майка му е изпълнителен асистент (на модула) на Аксимас Мартинс, човешки представител на съвета на старейшините. Баща му често пътува на мисии с тайните служби, евентуално. Малкото момче има детство, в което проблемите отсъстват. Той е обичан от майка си, която се опитва да прекара всяка свободна минута с него.

Когато е шестгодишен, един инцидент променя животът му завинаги. На 19.02.2721г. докато придружава Аксимас Мартинс на официално посещение на Гора, планетата на Boulan- Bathor, които водят изключително агресивна опозиция на проекта на Алфа 2. Сара Туейн умира, когато бомба експлодира на дипломатическия кораб. Тъй като бащата е неспособен да се грижи за момчето си, Валентин е изпратен на планетата Земя и по точно в южна Франция, за да бъде отгледан от своята Баба.

Веднага щом пристига в предградията на Марсилия, Валентин заживява с баба си в нескопосан и неприветлива апартамент, разположен в квартал обитаван от много раси и имащ лоша репутация. Изумрудения окръг е мястото, където много извънземни семейства заживяват, след като идват да търсят работа на Земята. Валентин скоро създава много приятелства с много от извънземни деца, като бяга от училище, за да се мотае с тях, вместо да седи и учи. Групата деца скоро получава прозвището  „Les
Valent Rien“ (Безполезните, на френски). Не след дълго след една случка, Валентин решава и сменя името си на Валериан. Достатъчно умен за улицата и признат за най-дивия от бандата, той често се забърква в рисковани ситуации и битки.

Момчето обича баба си, Агате, която въпреки преклонната си възраст се опитва да се грижи изключително добре за него. Растящ с нарастващото усещане, че е сирак, Валериан вижда баща си веднъж или най-много два пъти в годината, когато той носи пари за момчето си. Тези посещения са момент на радост за момчето, което е пленено и очаровано от разказите на баща му за тайните служби. Те го вдъхновяват до толкова, че да опита да избяга от проблемите на справедливостта и прави опит да кандидатства в престижното училище за полицейски кадети, наречено „Академия Минерва“.

Дали успява и как продължава живота му, прочетете във ВТОРАТА ЧАСТ от историята му! .

„Валериан и градът на хилядите планети“ атакува родните екрани от 21.07.2017г. Разпространява за страната А+ ФИЛМС.

Вашият коментар