В две последователни публикации ще ви запознаем с една друга история, тази на втория главен герой от „Валериан и градът на хилядите планети“– агент Лаурелин. Ако сте пропуснали трогателната история на агент Валериан в две части, може да наваксате от тук: част първа и част втора.

Сержант Лаурелин е родена на Земята през 20717г. , не далеч от централата на агенцията за следене на пространствените светове. Детството и минава мирно и тихо, с любящи родители- Мариса и Ош. От ранна възраст Лаурелин е хипер активна и адаптивна- едва на 3 години тя се научава да чете, а още същата година за да канализират непресъхващата и енергия, родителите и я записват на уроци по балет. На шест години, вече изследвала всичко, което семейството и домът и може да и предложат, Лаурелин започва училище с безграничен ентусиазъм.

В часовете тя е ученолюбива и сериозна, на върха на класа или поне винаги сред първите редици, през цялата и училищна „кариера“. Тя държи главата си приведена, за да предизвиква възможно най-малко вниманието на околните. Въпреки цветната си личност, Лаурелин е отгледана и добре възпитана от родителите и, които са я научили да уважава и да не прекрачва границата на добрия тон.

През свободното си време тя балансира, като прекарва цялото си време навън, включвайки се във всякакви дейности. Един ден точно преди да стане на 15г., след като е била в парка в родния си град почти през целия ден, тя забелязва странен мъж  с особено излъчване, който я изучава от разстояние. Изглежда е наблюдавал тренировката и от известно време вече, когато тя най-сетне го забелязва. Той моментално изчезва, оставяйки зад себе си само недопушени фасове и брошура на агенцията за наблюдение на пространствените светове. Изненадващо Лаурелин не е изплашена. Всъщност тя намира присъствието на мъжа за странно…. познато. Спомня си подобен мъж, още когато излиза от дома на родителите си за първи път, като дете.

В гимназията Лаурелин опитва всичко- преследвания и полева работа, шах, клуб по история, общество на астрономи… Внезапно тя заменя балета за уроци по самоотбрана, които изглеждат по-правилни за нея самата. Три дни преди дипломирането и, тя е забелязана от вербуващи военни, които и предлагат стипендия за да се включи в престижното училище за подготовка на Агенцията за елитни кадети- Минерва. Родителите на Лаурелин са изключително горди.

Никога до сега тя не е успявала да намери място, в което да може да комбинира интелектуалните си способности с качествени физически упражнение и екшън. Лаурелин се чувства, сякаш най сетне е намерила ПРАВИЛНОТО място. Докато е на 16г. тя напуска родния си град, за да се присъедини към военна база, където ще тренира за да се превърне в един от най-добрите офицери във космическите сили на Земята. Тя не прави някакви запомнящи се познанства там и избягва другите ученици, които намират приемането и в академията за съмнително. Слуховете говорят, че Лаурелин е дошла с връзки, щом като е ЕДИНСТВЕНАТА получила и стипендия. Когато напуска академията през 2737г. тя не може да чака, за да се впусне в полеви екшън. По време на церемонията по дипломирането, тя вижда отново онзи мистериозен мъж в публиката (която се състои САМО и единствено от агенти за следене на пространствените светове).

Очаквайте втората част на историята за Агент Лаурелин УТРЕ- 30.06.2017г.

„Валериан и градът на хилядите планети“ дебютира по родните екрани заедно с неговата световна премиера от 21.07.2017г. Разпространява за страната А+ Филмс.

Вашият коментар