Име на расата: Кортан Даук

Средна височина: 210см.

Средно тегло: 100кг.

Продължителност на живота: 200г.

Планета и разтояние от Земята: Кас-Онар/ 5000 светлинни години

Среда: Атмосфера, подобна на земната

Категория: Родственици на хората, средни на ръст 2м10

Характер: миролюбиви, номади, познават изкуството

Пристигане на Алфа: 2135г.

Модул:  Aazed-Dahuk

Кортан Даук са извънземни хуманоиди от планетата Кас-онар, интергалактически рай с три слънца, чиито лъчи осигуряват 80% от енергията за техния вид, чрез процес, подобен на фотосинтезата на растенията. Трите слънца на Кас-онар се комбинират чудесно с цветната повърхност на планетата, за да създадат зрелищни залези, които изумяват поколения от обитателите. В резултат на това видът им е чувствителен към изкуството, а обществото им е организирано около стремеж към хармония и красота.

Кортан Даук спират да правя каквото и да е, веднага щом слънцето залезе. Семейства се събират на дългите плажове по планетата и се наслаждават на цветове, вятър и вода. Закърмени от ранна възраст с чудесата на природата, младите Кортан Даук мечтаят да изследват вселената, за да намерят други култури и форми на изкуство, на които да се наслаждават.

Техния поход към красотата е направил вида им един от най-пътувалите в галактиката. Това е смисъла на живота за всеки Кортан Даук. Част от причината е залегнала дълбоко в идеята за един античен артефакт „Аазед“, прозрачен камък, който предлага прозорец към цялата вселена с един поглед, според легендата.

Научете още за тази изключителна раса от „Валериан и градът на хилядите планети“ във втората част от тяхната история, ТУК!

Премиерата е насрочена за 21.07.2017г. Разпространява за България А+ ФИЛМС!

Вашият коментар