Ако сте пропуснали първата част на нашето представяне на една от най-интересните раси от света на „Валериан и градът на хилядите планети“ може да наваксате ОТ ТУК!

Мистичната, наследствена реликва, позволява на Кортан Даук да откриват „случайни дупи“)- интергалактически преки пътища от единя край на вселената до другия. Въпреки всичко, някак Аазед бива изхубен. По това време Кортан Даук започват да създават карти, за да продължат науката, която Аазед им е помогнал да развият. Въпреки изключителното качество на тези карти, които са сред най-признатите в галактиката, някои от тези преки пътища, биват загубени завинаги.

Кортан Даук са също изключително чувствителни към музика и звуци. Те създават „звукови скулптори“ с най различни цели- комуникация от голямо разстояние, оздравяване или космическо пътуване. Красотата на звуковите скулптори произтича от тяхната силна , практическа свързаност с музикалността. Кортан Даук се интересуват от това какво създава звука, точно толкова, колкото и от това от КАКВО е произведен самият той.

Характерната черта на расата е рефлектирала в обществото им: те са организирани в племена. Кортан Даук избират своите лидери по широчината на техния звуков спектър, като по този начин оценяват неговата звукова скулптура. Те вярват, че всички живи или материални същества във вселената притежават конкретен звук, който разкрива душата им. Ето така дефинират звуковите скулптури. Кортан Даук се възхищават на хората, защото тяхната звукова скулптура е изключително атрактивна. За това те са първите, които правят контакт с тях. Техния опит в срещите с други видове и тяхния миролюбив нрав означават едно- биват много лесно и бързо приети. Поради същата причина те много скоро се превръщат в най-значимите посланици на Алфа. Много видове се установяват на Алфа, заради Кортан Даук. Въпреки грижовната си и философски настроена натура, те са сурови индивиди със здрави и нащърбени тела. Кожата им е твърда, като Кевлар и имат изключително силна имунна система. Тяхната еластичност е чудесна за пътуване и оцеляване в повечето атмосфери и срещи с други видове. Въпреки физическите им способности те не са създадени за битки. За това често използват бодигарди (особено  Hexatornials)

Вашият коментар