Poster_Into The Mind_A2_3 October

На 15 септември, най-новият филмов ски проект на SherpasCinema бе отличен като Филм на годината от най-престижния фестивал за ски продукции IF3 Montreal.

         Сезонът на премиерите на специализираните ски и сноуборд филми ще започне у нас в началото на октомври с филм, който ще ни засипе със сняг и надежди за силен сезон. Изправящият косите, и едновременно провокиращ ни да се замислим,„IntotheMind“ ще бъде прожектиран по едно и също време в двата най- големи града у нас – София и Варна.

„IntotheMind“eнай-новиятфилмов ски проект на продуцентите SherpasCinema, който вчера бе отличен като Филм на годината от най-престижния фестивал за ски продукции IF3 Montreal. Предходният филм на американците – „All.I.Can“покори сърцата на екстремистите от цял свят и донесе на създателите си редица награди от международни фестивали.

В „Intothemind“, екстремните ски, сноуборд, сърф и каяк, които представляват уникална част от множеството познати екшън спортове, илюстрират нагледно връзката на човека със Земята и невиждани до сега проявления на човешките възможности. Дават възможност да се изследва как формираме разбирането за себе си, изграждаме основите на нашата увереност и в крайна сметка поемаме по пътя на себеопознаването и собственото си развитие.

ITM_DCP_A020_C003

Филмът е визуален размисъл и опит да бъде обрисуван философски портрет на човечеството, чрез познанието предадено между ментори и настоящи състезатели. „Intothemind“е разказ за силите, които ни карат да преодоляваме предизвикателствата, оправдават рисковете, които поемаме или правят планината толкова привлекателна и пристрастряваща.

Размийте границите между сън и реалност, за да възприемете света чрез съзнанието и на другите или както Буда някога е казал: „Умът е всичко. Превръщаме се в това, за което се мислим“. „Intothemind“е филм за процеса на превръщането.

Компанията SherpasCinema се приема за иноватор в заснемането на филми за различни екстремни спортове. Отличава се с характерната визия на продукциите и посланията, които предава на зрителите. Здравото каране на ски по склоновете на най-високите и опасни планини,логично и неусетно прелива в актуални теми за всеки съвременнен човек като проблемите на околната среда и промяната на климата.

ITM_CALLUMPETTIT_A026_C025

„IntotheMind“ се очаква с огромен интерес от феновете на екстремните спортове по света. Световното турне започва на 28 септември. В България филмът ще има две лимитирани прожекции на 3 октомври, четвъртък, от 20 ч. в Аула Максима на УАСГ, София, и взала 1 на Фестивален и конгресен център, Варна.

Билетите са с цена 8 лв (предварителна продажба в мрежата на www.ticketplus.bg) и 10 лв на входа. Членовете на БАССЕС могат да закупят своите билети с отстъпка единствено в „Дюкян меломан”. Във Варна билети могат да бъдат закупени след 18 септевмври от касите на Фестивален и конгресен център, на цена 10 лв.

Премиерата се организира от GnarlyHouseSWITCH,БАССЕС и 3inSpirit, и е подкрепена от Jägermeister, Boardshop и G-Form. Може да се присъедините към събитието и във Фейсбук на: http://on.fb.me/17RLVJk

*Sherpas Cinema:


Официални уеб страници:
www.intothemindmovie.com

www.sherpascinema.com

FACEBOOK:
www.facebook.com/sherpascinema

INSTAGRAM:

www.instagram.com/sherpascinema

 

TWITTER:

www.twitter.com/sherpascinema

#INTOTHEMIND

@SHERPASCINEMA