The-Cuckoos-CallingС удоволствие ви уведомяваме, че на Издателство „Колибри“ предстои да издаде „Зовът на кукувицата“ – нашумелия дебютен криминален роман на Робърт Галбрейт, псевдоним на Дж. К. Роулинг! Трилърът ще бъде публикуван на български език на 3 февруари 2014!

Фабулата е изплетена около мистериозните обстоятелства, при които млада жена, професионален супермодел, намира смъртта си. Единствено брат й се усъмнява в предположенията за самоубийство и наема частен детектив Страйк, за да разкрие истината.

Покоряващ разказ с елегантен ритъм и отлично изваяни персонажи, който бележи началото на уникална поредица трилъри.

Зовът на кукувицатае увлекателен, майсторски написан съвременен криминален роман, в който Робърт Галбрейт демонстрира забележителното си умение да вае пълнокръвни персонажи, които лесно печелят симпатиите или антипатиите на публиката. Авторът изгражда силни, убедителни диалози и не пропуска да изтъкне дефицитите и недостатъците на обществото, в което живеем. Робърт Галбрейт предизвика възторжени реакции със своя дебютен роман, който е на път да го превърне в уважавано име на сцената на криминалната литература! „Зовът на кукувицата е блестящ трилър, ориентиран към зрялата публика – истински сюрприз за поклонниците на жанра.

„Зовът на кукувицата“ (превод: Надя Баева, 456 стр., цена на книга с меки корици: 20 лв., цена на книга с твърди корици: 25 лв.) приковава вниманието с разкритията около шокиращата смърт на Лула Ландри – магнетична млада жена със слава на супермодел. Всички подозират, че е извършила самоубийство, единствено брат й се усъмнява в тази версия и се обръща за помощ към загадъчния детектив Корморан Страйк – беден ветеран от войната в Афганистан, белязан от физически и душевни травми. Разнищвайки обстоятелствата, които съпровождат смъртта на момичето, той и Робин, неговата амбициозна асистентка, попадат в един болезнено интригуващ и порочен свят, криещ очертанията на нови опасности.

„Рядко се случва частен детектив да изплува от нищото и светкавично да обсеби читателското въображение. Но ето че тук си имаме работа с такъв…. Галбрейт не само пресъздава Лондонската атмосфера с възхитителен маниер, но и ни провокира с чара на един различен герой.“ – „Дейли Мейл“

„Изключително свежо и забавно четиво.“ – „Дейли Телеграф“

„Увлекателна, майсторски изкована мистерия.“  – „Мирър“

„Робърт Галбрейт е написал книга, която поглъща и забавлява… Създал е привлекателен протагонист в лицето на Страйк – той със сигурност ще изгрее и в следващи книги от тази поредица. Наративът препуска стремглаво напред и, което е по-важно, Страйк и неговият асистент Робин се превръщат в такъв отбор, че читателят няма търпение да узнае що за приключения им предстоят. “ – „Ню Йорк Таймс“

indexСтрастен почитател на интелигентните детективски истории, Дж. К. Роулинг избира да представи дебютния си криминален роман под псевдонима Робърт Галбрейт, за да избегне истерията, която неизменно съпътства името й, но и за да си гарантира непреднамерени оценки. Резултатът е възхвалявана и от критиката, и от публиката творба, чието действие се развива в Лондон. Роулинг изковава своето „алтер его“, като съчетава малкото име на политическия си фаворит Робърт Ф. Кенеди и фамилията на героиня от фантазиите на своето детство: Ела Галбрейт. „Зовът на кукувицата“ е задъхан, увлекателен, изкусно конструиран съвременен трилър, с който британската писателка демонстрира неизтощимия си талант да вае паметни персонажи и да провокира читателите, засягайки наболели теми и явления, подкопаващи устоите на обществото. Роулинг вече обяви, че е завършена втората книга от поредицата, а светът тръпне в очакване Робърт Галбрейт отново да го съблазни.

Вашият коментар