25-то юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино стартира с прожекция на „Геният: Пикасо“

Двадесет и петото юбилейно издание на Седмицата на испанското и иберо-американското кино ще бъде открито на 28-ми май от 19 ч. с първия епизод от хитовия сериал на National Geographic „Геният: Пикасо“ с Антонио Бандерас, в кино Люмиер Лидл (НДК). Световната ТВ поредица разкрива подробности от забележителния личен и творчески живот на най-прочутия и противоречив художник на XX век, създател на кубизма, и се излъчва всяка неделя от 21:55 часа по National Geographic. Откриващата прожекция от фестивала се осъществява с любезното съдействие на FOX Networks Group и ще бъде само с покани. Всеки желаещ да присъства може да си вземе пропуск от Институт Сервантес след 15-ти май. Работното време е от понеделник до четвъртък между 09 и18 ч., а в петък между 09 и14 ч.

иберо-американското

Тази година ежегодната филмова кино панорама ще се проведе в периода 28 май – 03 юни. Тя ще мине през София, Пловдив и Варна.

По време на фестивала ще бъдат представени 13 творби на световни режисьори. По-голямата част от тях ще бъдат излъчени за първи път в България.

Тазгодишната филмова селекция от испански и иберо-американски филми включва основно комедии. Част от заглавията са „Барът“, „Хартийки във въздуха“, „Племето“, „На лагер“, биографичния „Скъпи Посланикo“, музикално-документалния „Произведено в Мексико“ и много други.

Повече информация за филмите и програмата на фестивала може да намерите тук.

Кино фестивалът ще продължи до 3-ти юни. Кино салоните са Люмиер Лидл (НДК) и G-8 в София, Лъки Синема в Пловдив и Фестивален и конгресен център в гр. Варна. Билети за прожекциите на цени от 6 и 8лв.  могат да бъдат закупени на касите в кината.иберо-американското

Седмицата на испанското и иберо-американското се провежда под егидата на Посолство на Кралство Испания. Фестивала се осъществява със съдействието на Институт Сервантес, Национален дворец на културата. Към тях са се присъединили дипломатическите мисии на Аржентина, Бразилия, Колумбия, Еквадор и Мексико.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here