Издателство Плеяда с ново заглавие в поредицата „Световен трилър“ – „Игра на смърт“ от Дейвид Хосп

Тя е там, в леглото. Първото, което забелязвам, е лицето й. Толкова е съвършено, че ми се струва малко вероятно да съществува в истинския свят. Бялата й кожа е безупречна, чертите й – идеално симетрични, устните й – червени, влажни и плътни, се разтварят при всяка нейна въздишка, но аз съм запленен от очите й. Те са в син нюанс, какъвто никога не съм виждал, осеяни са със златни и кристални точици и са толкова проницателни, че сякаш през неговите очи стигат до моите и ме молят за нещо, което не мога да определя. Като че ли са уловили диалектиката на всяка човешка емоция – любов и омраза, екстаз и ужас, утеха и ревност – и са събрали в един-единствен поглед, който може да изравни със земята цели градове. Поразен съм.

Добре дошли в сайта „На живо“! Тук можете да пресъздадете и да изживеете най-съкровените си мечти и най-потайните си фантазии. Искате да изкачите Еверест, да присъствате на концерт на „Ролинг Стоунс“, да изживеете зашеметяваща любовна история? Готово! Можете да имате всичко, и то докато си седите на креслото у дома. Нещо повече – докато се наслаждавате на виртуалните си фантазии, ще се освободите от задръжките, налагани от нормите на обществото.

Запознайте се с Ник Колдуел – гений в областта на компютърните технологии, който е принуден да се откаже от следването си в Масачузетския технологичен институт – няма как, налага му се да работи, за да издържа болната си майка. Помощта от някогашния му състудент Том идва тъкмо навреме – благодарение на него Ник е назначен в „На живо“ – компания, предлагаща на пристрастените към социалните медии неописуеми онлайн изживявания. А работата му е тайно да наблюдава сцените, създадени от потребителите, но не самоцелно, а за внедряване на нови технологии. Работа като работа, докато една нощ той не попада на сцена с участието на синеоко момиче, което накрая е убито от мъжа, представящ се под псевдонима Дьо Сад. Ник е обсебен от младата жена и не може да се отърси от спомена за нея, макар да знае, че случилото се е въображаемо.

Въображаемо е до момента, в който се появява информация за убита млада жена, която поразително прилича на момичето от фантазията на Дьо Сад. Измислицата се превръща в жестока реалност. Убийствата продължават и от Бостънската полиция започват разследване, в което неохотно включват Ник и приятелката му Ивет – умела хакерка. Само че при виртуалната реалност нищо не е, каквото изглежда, и събитията започват да стават зловещи…

„Трилър, изпълнен с толкова неочаквани обрати, че тъкмо когато си кажете: „Този е убиецът!“, следва изненада, напомняща удар между очите – бум! Браво, Дейвид Хосп!“

Ню Йорк Таймс

Вашият коментар