С подкрепата на VGAMES.BG и „Пейнтбол България”, Игрите на глада отправят предизвикателство към всички фенове на филма да се включат в истински Турнир по оцеляване, тук, в България. В периода от 29 февруари до 11 март на 10 от сайтовете на най-голямата онлайн медийна група в България „Нетинфо”, ще бъдат разположени парчета от трибутски пъзел – vesti.bg, sinoptik.bg, sportni.bg, abv.bg, dox.bg, vbox7.com, gbg.bg, vgames.bg, vcards.bg, vmusic.bg. Ако съберат всички парченца успешно, наредят пъзела и се регистрират на промостраницата на играта във VGAMES.BG, участниците получават правото да бъдат включени в Жътвата на 12 март. Чрез жребий ще бъдат избрани 24-ма трибути, които на 17 март ще се изправят един срещу друг в Турнир по оцеляване и пейнтбол ИГРИТЕ НА ГЛАДА, на Арена в полите на Витоша. Всеки от тях ще трябва да се справи с другите трибути и с препятствията, поднесени от терена, времето и въображенито на гейм мейкърите от „Пейнтбол България”. За да остане само един Победител, екипът на първата българска компания, която се занимава с организиране на пейнтбол игри, внос на екипировка за този спорт и целенасоченото му популяризиране, ще постави на изпитание не само физическите сили, но психологическите възможности на играчите, тяхната съобразителност и наблюдателност.
Турнирът по оцеляване и пейнтбол ИГРИТЕ НА ГЛАДА предшества премиерата на най-очаквания филм за 2012 г. Игрите на глада, който излиза на голям екран у нас и по света на 23 март. Всички трибути ще бъдат специални гости на гала премиерата на филма у нас на 21 март и ще могат да демонстрират уменията си пред гостите на червения килим.

Кино екранизацията по едноименния бест селър на Сюзан Колинс Игрите на глада е спрягана за наследник на поредицата „Здрач” и вече счупи един от рекордите на вампирската поредица. В САЩ Игрите на глада подобри резултатите на „The Twilight Saga: Eclipse“ за най-много продадени билети от предварителна продажба, като само за един ден – 22 февруари 2012 г. – феновете буквално разграбиха билетите, пуснати от Lionsgate за премиерата на филма на 23 март.
С участието на Дженифър Лорънс, Джош Хъчерсън, Елизабет Банкс, Лиъм Хемсуърт, Уди Харелсън, Доналд Съдерланд, Станли Тучи и Лени Кравиц, лентата на Гари Рос въвлича зрителите в нов свят и обществен ред. В него Игрите на глада са отчасти извратено зрелище, отчасти правителствена тактика за сплашване, предавани на живо в националния телевизионен ефир на Панем. Чрез тях правителството на новосформираната държава, появила се сред развалините на някогашната Северна Америка, осъществява контрол над жителите на своите 12 окръга. За Игрите на глада всяка година, едно момче и едно момиче на възраст между 12 и 18 години, биват изтеглени за трибути по време на Жътвата, но само един от тях може да оцелее, да спечели и да се върне у дома. Ако Катнис (Дженифър Лорънс) иска отново да се завърне в Окръг 12, трябва да направи поредица от почти невъзможни избори на Арената – между оцеляването и човечността, между живота и любовта.

На официалната българска страница на филма www.IgriteNaGlada.bg най-нетърпеливите български зрители вече имат възможност да прочетат напълно безплатно първата глава от книгата „Игрите на глада”, предоставена от издателство „Екслибрис”, издател на цялата трилогия на Сюзан Колинс.
Игрите на глада излизат на голям екран в България и по света на 23 март 2012 г. Повече информация може да се намери на www.IgriteNaGlada.bg и www.facebook.com/IgriteNaGlada.

Вашият коментар