Izabel-ReklИздателство ЕРА представя „Изабел“ на Хавиер Оливарес

Най-нетърпеливите могат да научат какво се случва до края на 1-ви сезон на сериалa

Дъщеря на Хуан II Кастилски и Изабел Португалска, малката Изабел няма голям шанс да седне на трона, отреден за братята й. Преждевременната смърт на баща й и болестта на майка й променят драстично живота на малката принцеса.

Едва десетгодишна, Изабел е принудена от брат си Енрике IV да се раздели с майка си и да отиде да живее в двореца, гнездо на интриги и конспирации. Когато брат й Алфонсо умира, тя се оказва в центъра на битката за кастилското наследство, която ще доведе до кървава гражданска война. Изабел показва изключителен характер и дипломатически умения – отхвърля налагането на брачен партньор, дори това да поставя живота й в опасност, и отстоява правото сама да си избере съпруг. Малко след като навършва двайсет години, тя най-накрая осъществява своята цел: да бъде кралица.

„Изабел“ е разказ за страстите и саможертвата на една жена, изпреварила времето си, която отказва да бъде безгласна фигура и разменна монета. Жена, която постига власт, принадлежаща до този момент само на мъжете. Скоро тя ще се изправи пред предизвикателства, които никой не би могъл да си представи.

Романът излиза едновременно с популярния едноименен сериал и обхваща неговия първи сезон, от който до момента в България са излъчени 14 епизода. Нови серии предстои да бъдат пуснати, а по-нетърпеливите могат да научат от книгата какво се случва до края на сезона.

За автора:
Хавиер Оливарес е завършил история в университета Комплутенсе в Мадрид и докторска степен по Естетика и теория на изкуството в Автономния университет в Мадрид. В момента преподава сценарий и режисура в Академията по аудиовизуална продукция към Университета Комплутенсе и в ESCAC (Висше училище за кино и аудиовизуални изкуства) в Барселона. Работил е в културната преса, участвал е в създаването на екипа на списание „Пенсил“, бил е главен редактор на „Ла луна де Мадрид“ и директор на културата в Европейския институт по дизайн (IED) в централата в Мадрид, където създава електронното списание за дизайн и култура „Абре ел охо“. Работил е като продуцент и сценарист в популярни испански сериали, последният от които големият хит „Изабел“.

Вашият коментар