afgaijhfИздателска къща „Хермес“ отново ще участва в „Алея на книгата“ в град Варна

И тази година през август жителите и посетителите на морската столица ще могат да се потопят, освен в морето, и в атмосферата на книгите, четенето и съпътстващата културна програма. „Алея на книгата“ ще се проведе от 1 до 10 август, а шатрите ще бъдат разположени пред хотел „Черно море“, до Фестивалния конгресен център. На специална сцена ще се състоят много срещи с автори и литературни четения. В културната програма ще вземат участие и трима автори на ИК „Хермес“:flaerche-16x11-ALEA-NA-KNIGATA-VARNA-ivinela-PRINTИвинела Самуилова ще представи новата си книга – „Къде отиваш, пътнико?“, на 1 август (петък) от 18,30 ч. в книжарница „Сиела“, Фестивален и конгресен център.

„Къде отиваш, пътнико?“ е големият въпрос на земното ни битие. Изборът на съществуването ни. Да бъдеш пътник – пилигрим на живота и радостта, тръгнал към Бог и вечността, или „пътник“ – отчаян смъртник, поел към небитието. Човек, който се влачи през живота си като жив труп, или такъв, който живее с радостното удивление на възкръснал мъртвец.

 flaerche-16x11-ALEA-NA-KNIGATA-VARNA-Dena-PRINTДена Попова ще представи „Старите дни“ на 8 август (петък) от 18,00 ч. в Литературен кът на „Алея на книгата“.

Най-хубавото в книгата „Старите дни“ са нейните герои – всеки от тях, различен и интересен, те кара да се сещаш за него внезапно, както се мотаеш, и да го мислиш с часове. Измислени или не, нищо не може да ме убеди, че живеенето им някъде там не продължава. И аз искам още за тях. Или за други като тях.

Ирена Георгиева

 flaerche-16x11-ALEA-NA-KNIGATA-VARNA-Nepotarsena-pechalba-PRINTНаталия Атанасова ще представи „Непотърсена печалба“ на 9 август (събота) от 18,30 ч. в книжарница „Сиела“, Фестивален и конгресен център.

Победител в литературния конкурс на ИК „Хермес“ за 2014 г., книгата на Наталия Атанасова е изпълнена с интересни разкази за любовта, приятелството, стремежа към щастие, завистта и смъртта. В „Непотърсена печалба“ се сблъскваме с необикновени сюжети и герои, будещи у нас едновременно съчувствие и ненавист, радост и тъга.

Заповядайте на „Алея на книгата“ в град Варна, където ще се запознаете с интересни четива, с които да споделите слънчевите летни месеци!

Вашият коментар