Фондация „Въпреки” и галерия „Стубел“ Ви канят на 21 май от 18 часа на откриването на изложба от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ – „Проф. Андрей Даниел и ученици”.

Експозицията в столичната галерия „Стубел“ слага началото на втория етап от цикъла изложби – „Проф. Андрей Даниел и ученици”. Първият беше в Градската художествена галерия във Варна „Борис Георгиев“, където участваха с творби 59 ученици на именития ни художник и педагог. Сега те ще бъдат представени в София в три галерии. „Стубел“ слага началото в нейното прекрасно и привлекателно за художници и публика пространство.

В тази изложба ще участват художниците /по азбучен ред/ Проф. Андрей Даниел, Валентин Попов, Данаил Димов, Дина Стоева, Елеонора Друмева, Зорница Халачева, Ива Стаменов, Илиана Манукова, Йоана Дертлиева, Калия Калъчева, Красимир Бонев, Марио Лишевски, Мария Христова, Минко Йовчев, Пламен Маков, Росица Тенева, Юлиана Хичева.

Следващите изложби в София са на 29 май в галерия-книжарница „София прес“ и на 21 юни в галерия „Академия“.

Тези изложби са част от проекта „Учители и ученици в изобразителното изкуство“ на фондация „Въпреки“, в който се включиха художниците – професорите Емил Попов, Вихрони Попнеделев, Андрей Даниел, Николай Майсторов и техни ученици. Проектът е подкрепен финансово от Министерството на културата и Програма „Култура” на Столична община с партньорство с Националната галерия в София, Градските галерии във Варна и Кюстендил, частните галерии „Арт Алея” и „Стубел” в София, галерия – книжарница „София прес” и „Академия” в НХА. Включен е и в Културния календар на София, както и в Календара на културните събития във връзка с българското Европредседателство.

Предстоящите изложби ще са повод да открием, да разберем повече за тази специална връзка между Андрей Даниел и учениците му. И още нещо – във Варна той участва с една своя картина, редом с по-младите си колеги. В София те ще бъдат три за всяка една от галериите.

Вашият коментар