Enthusiast_liicho-Avgust-i-sedemte-dzudzeta_Cover-firstСлед успеха на първото издание отличеният с национална награда „Константин Константинов“ в категория „Илюстратор“ художник Пенко Гелев и брат му Сотир Гелев създадоха втора изключително увлекателна история за малки и големи. Комиксът „Илийчо, Август и седемте джуджета“ е необикновен, вълнуващ и невероятен и носи истинска наслада на ценителите на хубавите илюстрации и почитателите на кратките истории.

Страхотните приключения на Илийчо и на неговия приятел мърколака Август продължават. Този път обаче са замесени Снежанка и седемте джуджета, горски феи, храбър войник, тролове, магьосници и всякакви знайни и незнайни приказни герои.

Но как започва всичко? Илийчо очаква с нетърпение рождения си ден, защото е убеден, че вече е крайно време да получи велосипед за подарък. Празникът наближава, но вместо велосипед, Илийчо получава… книга с приказки. Само че това не е каква да е книга и струва цял един драконов шилинг. Нещо обаче не е наред с нея. Тя е писана на ръка от племето хурдан хуру, което приема поръчки от всички светове. Затова подаръкът е толкова ценен. Но и опасен.

Една сутрин Илийчо заварва в леглото си заспало чернокосо момиче, което много прилича на Снежанка от странната книга. Двамата с добрият му приятел Август решават, че трябва да я върнат на седемте джуджета и се впускат в опасно приключение. По пътя си те срещат бялата змия, злата мащеха, супергигантска сколопендра, гъсеница-магьосник, Румпелщилцхен, човекоядеца Махчин и кого ли още не. Пътешествието им е изпълнено с препятствия и Илийчо и Август смело ще се изправят пред тях, но ще успеят ли да довършат успешно мисията си? Как се лови риба в каменна река, какво прави вълшебното огниво и защо гъсеница-магьосник живее в резиденция-гъба – отговорите на всички тези въпроси ще ни дадат приключенията на смелите приятели Илийчо и Август.

Enthusiast_Penko-Gelev_pic„Илийчо, Август и седемте джуджета“ е вторият комикс на двамата братя Сотир Гелев и илюстратора Пенко Гелев, който издателство „Ентусиаст“ публикува. Главните герои в него станаха известни сред децата и техните родителите още през 2014 г., когато беше публикувано първото издание от поредицата. Комиксът „Илийчо и Август“ бе представен по време на първата по рода си международна комикс изложба, проведена в София. Сред представените произведения беше и английското издание на комикса „Илийчо и Август“, публикувано в лимитиран тираж.

OLYMPUS DIGITAL CAMERAВълнуващото приключение, разказано в 19 изключително увлекателни и забавни епизода, веднага завладя сърцата не само на малките читатели, но и на по-големите почитатели на кратките истории. Популярността на комикса е резултат от таланта и успешния тандем на двамата братя, които са реализирали съвместно едни от най-запомнящите се анимационни и игрални филми у нас, както и сериали за деца и комикси.

„Нима не разбирате, аз съм дете“, възкликва малкият Илийчо. Да, така е! И това е чудесно, защото в очите на децата светът е толкова прекрасен и различен, приключенията са вълнуващи, приятелствата са истински, дадената дума е закон, а чудесата са навсякъде.

Вашият коментар