the-walking-dead-season-7-negan-morgan-gallery-700Режисирал изключително поляризирано приетата премиера на Сезон 7, епизод 1 на „Живите мъртви“, Грег Никотеро е наясно, че много зрители не биха имали нищо против, неговата глава да получи среща с Лусил. Но по време на пресконференция с репортери в понеделник той посочи, че „Ако бяхме убили някой, и зрителите регираха с ОК, НЕ Е ГОЛЯМА РАБОТА, ОТИВАМ ЗА ГЕВРЕЧЕ“- това ще означава, че не сме сътворили НИЩО, с което да свържем зрителя и героите“. С други думи, колкото по-разстроени сте, толкова по-добре се е справил Грег. В свое интерю за tvline.com, Никотеро определя бруталността на епизода, защо се е стигнало до избор на двойна смърт и какво той би желал да каже на онези, които се кълнат, че НЯМА да гледат повече поредицата!

Бруталността: Никотеро признава, че премиерата е била „натоварваща“. Но не се поколебава да добави, че когато за първи път е прочел комиска на Робърт Къркмън, в който Глен е убит от Нийгън е помислил, че „Това е изключително брутално и… искам да се опитам да го уловя за епизода“. По-скоро не, че иска….. а ТРЯБВА! Бе изключително важно да ни въведа във сезона, показвайки на какво Нийгън е способен, защото това ръководи ИЗКЛЮЧИТЕЛНО много от случващото се в целия сезон. „Освен него, да видим нашия герой Рик НАПЪЛНО прекършен… е много по- натоварващо от самото насилие.“

Защо и двамата трябваше да умрат?

Дали една смърт нямаше да е достатъчна? Да…. и не, споделя Никотеро. „Наистина the walking dead greg nicotero interviewтрябваше да поведем историята на Рик и Нийгън за през целия сезон и почувствахме, че едно убийство ще покрие нуждата, но второто- убийството на Глен- наистина ни повежда в НАПЪЛНО различна посока. Второто убийство е наистина за НИЙГЪН, който поставя правилата и законите СИ! То има много общо с бъдещата история на Рик, Маги и най-вече ДАРИЛ! Той бе този, който се нахвърли върху Нийгън и реално предизвика смъртта на Глен.

Защо запазихте жертвите в тайна до средата на епизода?

Никотеро настоява, че това да НЕ разкрие жертвата/ жертвите в началото на епизода НЕ Е манипулация: „Просто намеренията не бяха такива. Епизодът бе 100 % проектиран така, че да се отправите на това приключение с Рик и да започнете да мислите върху това, какво се е случило. Отнема около 12 мин преди да достигнем до момента, в който Рик започва да се чувства победен. Той е на покрива на караваната и започва да си спомня. Тогава започва да го преживява отново. Това е началото на неговото прекършване. Всичко което той прави от този момент нататък е базирано на фактите, че някой друг може да умре, а Рик не може да позволи това да се случи.

Заснемането на самите убийства:

Очаквайте утре- 29.10.2016г.

Вашият коментар