Гледаме най-новата 3D анимация на Columbia Pictures и  SONY PICTURES от 6-ти Април в кино салоните в цялата страна.

Получете още много допълнителна информация и вижте целия синопсис на филма в официалния профил на „Пиратите! Банда неудачници“.

·    Творческият екип на филма са състои от 525 души, включително 33 аниматори и се разполага на 41 снимачни площадки в 4 студия.
·    Пиратският кораб е изцяло ръчна изработка, изграден е от 44,569 отделни части. Конструирането му е отнело 5000 часа, а финалният проект тежи 770 паунда. Корабът е дълъг около 14 фута и е с височина 15 фута.
·    Когато екипът на Aardman се опитал да премести пиратския кораб от едно студио в друго, те натоварили на колела цялата конструкция (тежаща около тон) и я придвижили през няколко изключително тесни коридорчета. След като с огромни усилия навигирали по тесните завои, без да го повредят или счупят, членовете на екипа най-накрая стигнали до двойната врата, през която трябвало да мине кораба… но тя се оказала прекалено тясна. Тъй като на практика връщането назад било невъзможно, те взели трион и срязали дупка в касата на вратата!
·    На вратата на капитанската каюта има вход за папагал, като вратичка за домашна котка.
·    В съкровищницата на кралица Виктория има над 400000 златни монети.
·    Направени са 140 чифта очи за основните членове на пиратския екипаж.
·    70 създатели на макети са направили 250 кукли. Включително 9 главни пирати от екипажа, 23 второстепенни пирати, 55 специални герои, 112 различни персонажи и още!
·    За почистване на куклите са използвани 50 пакета с мокри бебешки кърпички.
·    Ако се загледате внимателно в сцената със съкровищницата на кралица Виктория, ще откриете овцата Шон, Уолъс и Громит от чисто злато!
·    В галерията на пиратския кораб може да се видят пиратска лютеница и колекция от конфитюри. Друга лавица е кръстена „Лекарства и отрови.“
·    Специално наетият за филма стъклар духач е изработил редица миниатюрни бутилки, лампи, чаши и други посуди, всяка от които е правена по поръчка.
·    Отговорниците за дизайна на персонажите във филма са автори и на всички костюми, а за Капитан Пират са направили няколко различни комплекта дрехи: Капитан Пират нормален, Капитан Пират учен, Капитан Пират Мадагаскар, Капитан Пират нощница, Капитан Пират цивилен и др.
·    Режисьорът Питър Лорд има малко появяване във филма в ролята на полицаят, който повдига шапката си, под която се показва скритият отдолу сандвич, с думите: „Пазете се, дами.”

·    И най-важната статистика, засягаща екипа на филма:
o    Направени сандвичи – 28000
o    Изядени наденички – 6884
o    Консумирани кроасани – 20000
o    Топли ястия – 56000
o    Обелени картофи – 5100 кг
o    Пържени картофи – 120000
o    Сок – 10700 литра (неразреден)
o    Чай – 120200 торбички

Вашият коментар