ЧОВЕКЪТ С ХИЛЯДА ЛИЦА | The Man with Thousand Faces| El hombre de las mil caras от 30 юни тръгва по българските екрани.

Заглавието е един от най-награждаваните испански филми за годината, носител на 11 Награди и 29 Номинации!

Този напрегнат шпионски трилър е дело на режисьора Алберто Родригес и неговия екип, зад тях стои и хитовият трилър – „Малкият остров“.

Алберто Родригес е най-горещият испански режисьор в момента! Той подхожда с еднакво внимание към всеки детайл от филмите си – от режисурата със затаяващи дъха напрегнати моменти, както и такива на драматизъм, през визуалните и специални ефекти, костюмите и музиката към тях.

Франсиско Паеса (Едуард Фернандес) – бивш таен агент на правителството на Испания и човекът, отговорен за най-важната операция срещу баската терористична организация ЕТА, е забъркан в изнудване и е принуден да напусне страната. Когато най-накрая може да се върне в Испания, той е разорен, а личният му живот се разпада. Луис Ролдан, мощен бивш комисар на полицията го посещава и му предлага 1 милион долара, ако му помогне за скриването на 12 милиона долара, откраднати от държавата. Острият ум на Паеса ще планира отмъщение, за да завладее парите на Ролдан и да заблуди цялата страна в блестяща и сложна операция, достойна и за най-добрия илюзионист…

Базиран по действителна история, „Човекът с хиляда лица“  е от екипът създал хитовия испански филм „Малкият остров“, спечелил куп испански и световни награди.

„Човекът с хиляда лица“ е дело на международно признатия режисьор Алберто Родригес – най-горещият испански режисьор в момента.

„Човекът с хиляда лица“ е напрегнат шпионски трилър – колкото интригуващ, толкова и вълнуващ, насочен към аудиторията по цялото земно кълбо.

„Човекът с хиляда лица“ е един от най-награждаваните испански филми за годината, носител на 11 Награди и 29 Номинации!

Фестивални участия, награди и номинации:

Филмов Фестивал Сан Себастиан 2016  – Награда за най-добър актьор на Едуард Фернандес, Награда „Фероз“ за Алберто Родригес, Номинация за най-добър филм

2 Награди „Гоя“ 2017 на Испанската филмова академия – за най-добър изгряващ актьор  на Карлос Сантос, за най-добър адаптиран сценарий на Алберто Родригес и Рафаел Кобос и 9 Номинации, включително за най-добър филм

4 Награди от Кръг на филмовите писатели, Испания 2017 – за най-добър режисьор на Алберто Родригес, за най-добър актьор на Едуард Фернандес, за най-добър изгряващ актьор  на Карлос Сантос, за най-добър адаптиран сценарий Алберто Родригес и Рафаел Кобос и 4 Номинации, сред тях за най-добър филм.

Награда „Гауди“ – за най-добра мъжка роля на  Едуард Фернандес

2 Номинации за Наградите „Хосе Мария Форкé“ 2017 – за най-добър актьор на Едуард Фернандес и за най-добър филм

Награда за поддържаща мъжка роля за Карлос Сантос от Съюза на испанските актьори

9 номинации за наградите „Фероз“ 2017, сред тях за най-добър филм, за най-добър режисьор, най-добър актьор за  Едуард Фернандес.

Филмов Фестивал Маями 2017 – Номинация за най-добър филм за Алберто Родригес

Вашият коментар