По повод Денят на земята и премиерата на анимацията „Приключенията на Сами 3D” (22-ри Април), в Столичния зоопарк се състоя голям празник за малки и големи под надслов „Приключенията на САМИ в ДЕНЯ НА ЗЕМЯТА“. На 21-ви април лятната сцена (до клетката на слона) бе залята от тълпи деца и родители, които се забавляваха с песните на вокална група „Бон-Бон” и специалната гостенка (и бивш кадър на „Бон-Бон”) победителката в „Евровизия 2011” Поли Генова. Чаровната певица поздрави публиката с песента-победител „На инат” и обясни на дечицата колко е важно да има любов между нас хората, към животните и към природата. Гост на празника бе кметът на столицата г-жа Фандъкова, която поздрави присъстващите с „Денят на земята” (22 април) и подкрепи каузата на организираното от А+СИНЕМА празненство за адекватна грижа за животните. Г-жа Фандъкова използва случая да съобщи, че скоро в зоопарка ще живеят десет нови маймунки от рядък вид.

Водещ на събитието бе кукла, направена по точен образец на главния герой в анимацията „Приключенията на Сами 3D”, която бе вдъхновение за празника. Веднага щом се покажеше зад паравана, децата се надпреварваха да докосват и здрависват симпатичната костенурка Сами. Новият анимационен приятел им обясни по достъпен начин колко е важно да се грижат добре за костенурките, които са изчезващ вид (идея, заложена в анимацията). На сцената излезе и Иво Иванчев (учредител на Фондацията ГЕА ЧЕЛОНИА за грижа за костенурките в България), който разказа повече за живота на малките зелени същества.

Гости на празника бяха и деца от столични домове за сираци, за които преди това имаше безплатна прожекция на „Приключенията на Сами 3D” в CINEPLEX и вкусен обяд, осигурен от KFC.

 

Фотогалерия от събитието, може да разгледате, като кликнете на снимката:

 

 

 

Вашият коментар