Какво се случва с Нийгън, след убийството на Спенсър, на което станахме свидетели в сезон 7, епизод 8 преди големия хиатус? Как продължават нещата в комиксите?

Нийгън и Рик отново се спречкват, преди злодея да напусне Александрия. На път за обратно, Нийгън е атакуван от Рик и компанията му. Нийгън буквално му се изсмива в лицето, а Рик осъзнава, че е обграден от армията на злодея. Сбиват се. Нийгън се връща в бърлогата си, за да се приготви за „All out War“. (това е голямата работа в комикса).

Всъщност, човекът който провокира битката е Рик. Той му казва да разчисти пространството от жени и деца и след ОТКЗА, откриват огън. Армията на Рик отнася част от стените, за да нахлуят зомбитата. В сърцето на битката, Нийгън хваща един от мъжете му, който се опитва да изнасили жена от отбора на Рик. Нигън го изкормва и се извинява на жената. Въпреки, че има няколко съпруги, Нийгън не толерира сексуално насилие. Първата част на войната завършва с хората на Нийгън, които бомбандират Александрия с гранати.

На следващия ден Нийгън измисля план- да покрие Лусил и оръжията на хората му в черва на зомбита. По този начин, който и да докоснат, ще бъде заразен. При атаката, Рик е прободен със стрела.  Нийгън и хората му временно се отдръпват. Когато отиват отново за да завземат хората на Рик, злодея е шокиран- Рик е жив! Рик му споделя, че не трябва да се бият, а трябва да се обединят- хора, ресурси- за да се борят срещу зомбитата. В следващия момент Рик прерязва гърлото на Нийгън. Не откачайте. Нийгън не умира!

Две години по-късно, Карл слиза в мазето на нейзвестна къща и говори със сенчеста фигура. Детето споделя за момиче, което си е показало ц****е. Мъжът пита Карл, дали все още иска да го убие. Карл отговаря: „Да Нийгън, знаеш че искам. „

Той е живял в мазето две години. Предстоят разговори и дискусии. Резултатът е, че Нийгън успява да избяга с мъж на име Брандън Роуз. Той продължава да е жив в комиксите. Но отсъства в екшъна.

Колко неотлъчно сериала ще следва комиксите?!

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here