Можем вече официално да потвърдим, че сме в сезона на Оскарите. В следващите няколко седмици със сигурност ще видим филми с доста класен актьорски състав. На пръв поглед обаче нито един филм не е с толкова силен каст колкото „The Big Short“. Тук, на едно място, са събрани  четирима от най – вървежните холивудски актьори в момента – Брад Пит, Райън Гослинг, Крисчън Бейл и Стив Карел.

bigshottrailer        За какво иде реч във филма? След като четирима кандидат – парвенюта предусещат, че икономиката на САЩ започва да издиша, те разбират, че това е знак, който означава само едно – Световна финансова криза. В техните тарикатски мозъци се заражда идея: The Big Short. Смелите им инвестиции обаче ги водят в тъмния подземен свят на банковото дело, където цари алчност и егоизъм. И четиримата герои биват поставени под изпитания, в които главни жертви могат да бъдат както те самите, така и околните.

         Филмът е базиран на действителни събития и е заснет по мотиви от книгата на Майкъл Луис „Големият залог“. Поддържащият каст включва Карън Гилън, Мариса Томей, Селена Гомез и др.

        Режисьор и един от двамата сценаристи на продукцията е Адам Маккей. Да, същият режисьор, който е автор на повечето от инфантилните комедии на Уил Феръл („Новинарят“, „Доведени братя“, „Ченгета в резерв“ и др.). Това може да се каже, че му е дебюта в сериозното кино. Крайно любопитни смe да видим какъв ще бъде крайният резултат. 451668243

     Световната премиера на филма е в средата на декември.

 

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here