Какво е законно и какво НЕ, да се изписва върху билбордите?- Милдред Хейс

Последният отпорт избухва в пътешествието на режисьора Мартин Макдонах до малкия, американски град в „Три билборда извън града“. Майка е притисната до ръба от неразрешеното убийство на дъщеря и. Това е едва третият филм за режисьора от ирландски произход, познат от „in Bruges“, както и криминалната комедия „Седем психопата“.

Всичко започва с Милдред Хейс и трите билборда, които тя наема на Динкуотър Роуд

Реших, че наемателката на билбордите е огорчена майка и от там насетне, нещата почти се написаха сами. Милдред бе силна, посветена на целите си, но същевременно разбита отвътре. Това бе сърцето на историята- спомня си режисьорът.

Това бе история, която да позволи на носителката на Оскар Франсис Макдормънд да канализира модерен, женски вариант на класическия уестърн герой, в едно безкомпромисно изпълнение.

Наистина базирах ФИЗИЧЕСКАТА ми идея на Джон Уейн , защото нямах друг подобен образ, по който да изградя Милдред. Тя е по-скоро в духа на мистериозния мъж от спагети уестърните, който идва в средата на улицата, вади пищова и застрелва всички. Само че в нашия случай, единственото оръжие, което Милдред някога използва, е нейната съобразителност. Това прозира в походката и поведението и. Смятам, че Джон Уейн наистина е бил крайъгълен камък в подготовката за изпълнението на Франсис. Но освен това виждам наченки на Брандо и Монтгомъри Клиф в изпълнението и също. – добавя режисьора

Милдред отбелязва първия случай, в който Макдонах създава главен персонаж ЖЕНА за свой филм. Но тя е може би най-безмилостния му герой, огорчена майка БЕЗ милост, която поставя на изпитание основите на собствения и град.Към режисьора и Франсис в ансамбловия актьорски състав се присъединяват Уди Харелсън, Сам Рокуел, Джон Хоукис, Лукас Хеджис и Питър Динклак.

„Три билборда извън града“ тръгва по родните екрани от 23.02.2018г., точно навреме за наградите Оскар 2018г. , където филмът има 7 номинации, включително във всички основни категории. Разпространява за България- Александра Филмс.

ВАШИЯТ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Please enter your name here